avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie chirie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie chirie

Buna ziua,

Imi poate spune cineva, daca am inchiriat un apartament pe un an, am platit si garantie si plec dupa 8 luni (anuntand cu 30 de zile inainte, conform contractului), ce se intampla cu garantia? Proprietarul are dreptul sa nu mi-o inapoieze din cauza ca plec mai repede? Menionez ca in contract nu scrie nimic despre garantie.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:28, 29 Mai 2012
In situatia in care la incheierea contractului de locatiune ati omis a prevedea clauze concrete pentru restituire garantie materiala,locatorul are dreptul sa retina parte sau toata garantia cu scopul achitarii cotelor de intretinere aferent luna in care ati inteles sa reziliati contractul ,costuri care urmeaza sa fie calculate in luna/lunile ulterioare rezilierii contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere inainte de termen- proprietar plecat din tara utilizator86 utilizator86 Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pt o locuinta pentru o perioada de 1 an. La mai putin de o luna am obtinut transferul in orasul meu de ... (vezi toată discuția)