avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit titlul de proprietate - cum procedez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit titlul de proprietate - cum procedez

Buna ziua,

Mi s-a restituit un teren si s-a eliberat titlul de proprietate. Care sunt pasii pe care ii urmez acum?
Preiau titlul, se fac masuratori topografice pentru delimitarea terenului, apoi mai trebuie sa-i faca cadastru/intabulare sau asta se presupun incluse in titlu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andacalomfir , utilizator 23:29, 30 Mai 2012
In baza titlului de proprietate contactati personal OCPI unde veti afla concret etapele eventual de parcurs,asta in situatia in care anterior restituirii terenul ,acesta nu era intabulat
Contactati un expert autorizat care va efectua documentatia cadastrala si va intabula terenul. Dvs. trebuie sa-l inscrieti la registrul aricol si la fisc (vedeti ca primiti amenda daca nu-l declarati in 30 de zile).
multumesc.
asta cu amenda cred ca e o gluma, am un unchi care foloseste un teren cu titlu de 17 ani si n-a luat nicio amenda pana acum, ba a luat chiar fonduri europene (a iesit cu +).
Ia cititi dvs. art. 259 alin 6 din Codul Fiscal, coroborat cu art. 293 din acelasi document, si sa vedeti ce mai radeti!:)
eu va zic realitatea: titlu de proprietate ridicat in 1995 si nici acum nu e trecut la fisc.
Stiu ca exista legi si reguli, dar... gluma ramane, multumita bravului nostru stat roman si a institutiilor lui.

Alte discuții în legătură

Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)
M-am judecat degeaba 2,5 ani? bms bms Mai exact am chemat in judecata Comisia de aplicare a legii fondului funciar pentru atribuirea unei diferente de suprafata care a primit-o pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Ce actiune sa fac? parintily parintily Scuze pentru intrebarea idioata dar am nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie: In titlul de proprietate am trecuta o suprafata totala de cca 104000 ... (vezi toată discuția)