avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general VALABILITATE BO EMIS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

VALABILITATE BO EMIS

Buna ziua,

am dat un BO acum 1 an,in luna aug 2011 scadent.
Colaboratorul meu (pj) nu l-a depus pina acum.
Cat este valabil la decontare ?
Il cer ramburs si nu mi-l trimite...Banca i-l mai poate deconta dupa atata timp de la scadenta scria pe el ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marianaluminita , utilizator 14:07, 30 Mai 2012
De decontat banca nu o sa-l deconteaza dupa atata timp,dar cum a-ti stins datoria fata de acest furnizor ?Termenul de actiune insa se prescrie in trei ani de la data scadentei(art 94 din Legea 58/1934,cu modificarile si completarile ulterioare).
trutanmarian a scris:
[...] cum a-ti stins datoria fata de acest furnizor ?

Pai nu a stins-o, de aceea a postat intrebarea. Exista inca obligatia de plata fata de acel furnizor.

@marianaluminita

Pentru viitor, in cazul in care emiteti instrumente de plata (bilete la ordin, cecuri) faceti o copie a acestora si predati-le pe baza unui proces verbal de predare primire incheiat intre Dvs., in calitate de client si beneficiarul acestora, in calitate de furnizor.
Am marfa,vreau sa-i fac retur,intelegerea a fost cu plata la vanzare sau retur,nu am contract cu ei dar am emis BO in garantie si nu am facut PV de predare primire la el.
Nu doresc sa ia marfa retur si o sa dea drumul la BO in banca spre decontare,le-am trimis marfa pe curier si astept ce o sa mai faca ei.
Multumesc tuturor pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog gabrielabadea gabrielabadea AM SI EU O PROBLEMA URGENTA!!!AM UN MAGAZIN DE HAINE SI MAMA A DAT BILETE IN ALB UNUI FURNIZOR IAR ACESTA A SCRIS TOATA SUMA RESTANTA PE ACESTE BILETE, DAR ... (vezi toată discuția)
Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc m-a amenintat ca vine in 2 zile sa-mi inchida magazinul pentru 4000 lei iuliana2008 iuliana2008 Buna ziua, Am o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sa o iau cu inceputul...... Am un magazin de imbracaminte si accesorii pentru care am ... (vezi toată discuția)