Am o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sa o iau cu inceputul......
Am un magazin de imbracaminte si accesorii pentru care am achizitionat marfa de la mai multi furnizori. Cu unii lucrez pe masura vanzarii cu altii lucrez in regim de coletarie (imi trimit marfa , mi-o aleg si le dau ramburs un BO scadent la 30 de zile). Acum 2 luni am luat legatura cu un furnizor de rochii si dupa mai multe discutii am stabilit sa incepem o colaborare. Ei mi-au spus ca nu pot sa lucreze cu mine in regim de coletarie pentru ca nu au incredere , bla bla bla. Mi-au spus ca o sa-mi trimita niste rochii -mostre , cate o marime din tot ce au ei si eu sa le dau un BO avalizat scadent la 30 de zile, urmand ca pe urma dupa ce primesc mostrele sa fac o comanda cu produsele care imi plac iar mostrele care nu imi plac sa le trimit inapoi, urmand ca pe urma sa ne recalculam , sa-mi trimita BO ul inapoi si sa le dau altul pe valoarea comenzii sau sa le dau altul pe diferenta in cazul in care este vreo diferenta ...bla bla bla.
Mi-au trimis mostre de rochii de 4000 lei . Am dat la curier un BO avalizat cu suma de 4000 lei. In colet am gasit cateva rochii f.f.f scumpe. I-am sunat si le-am spus ca nu pot sa fac nici o comanda deoarece rochiile sunt foarte scumpe si sa le trimit mostrele inapoi ca sa-mi recuperez biletul. Am trimis marfa inapoi si ei nu au vrut sa o ia. Coletul meu s-a tot plimbat inainte si inapoi timp de o luna cu diferite motive. Ba ca sefa nu este in tara, ba ca BO ul e la contabila si ea nu e la birou. Am cheltuit o gramada de bani pe curier. Coletul s-a plimbat inainte si inapoi pana a venit data scadentei cad ei au introdus BO ul in banca si bineinteles ca nu le-am platit pentru ca nu pot sa platesc niste mostre si am alte plati la furnizorii cu care ma inteleg de minune. (PS am un singur incident bancar facut de acestia)Acum m-am trezit cu un executor judecatoresc in magazin care a zis ca in doua zile vine si imi inchide magazinul si imi pune sechestru pe toata marfa.
Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac. Sunt lovita de peste tot acum ca sunt si cu fetita in spital. Va rooog frumos sa-mi spuneti ce sa fac. Chiar poate sa-mi inchida magazinul si sa-mi ia marfa pentru 4000 lei.....
am dovezi de la curier ca le-am trimis coletul de o gramada de ori , am e-mailuri pe care le-am scris si i-am rugat sa primeasca marfa inapoi, e-mailuri scrise la firma de curierat....in sfarsit nici nu stiu ce sa mai scriu , efectiv va scriu acest e-mail din spital am rugat pe cineva de aici sa ma lase sa scriu, in momentul asta nu pot sa gandesc sunt disperata si suparata asa ca orice sfat e binevenit macar sa stiu ce sa fac maine ...pe cine sa sun etc
In 5 zile de la primirea somatiei de la executor, faceti opozitie la executare, la judecatoria care a incuviintat executarea silita, cel mai probabil... judecatoria de la sediul dvs.
In opozitie mentionati tot ce ne-ati spus noua. In mod normal aveti mari sanse sa desfiintati aceasta executare.
problema e ca am primit de la executor hartiile acasa dar din cauza unor probleme am zis ca o sa ma ocup mai tarziu de ele ..nu am crezut ca se va ajunge pana aici si au trecut mai mult de 5 zile de la instiintare
Atunci mai aveti doar o singura sansa. In somatia de plata executorul sa nu scrie ca e intemeiata pe prevederile legii 58/1934. in cazul asta aveti dreptul sa faceti contestatie la executare si sa cereti nulitatea executarii pentru ca nu s-a inceput executarera printr-o somatie intemeiata pe legea cambiei si biletului la ordin.
Buna ziua .
Cauzele de inchidere a unor societati ,sunt expres si limitativ prevazute de legea penala, in speta Codul penal,ca pedepse complementare. Executarii nu au acest drept.
Cu stima,
Marius Bote .