Buna ziua,
doresc sa aduc la cunostinta utilizatorilor si profesionistilor din acest site urmatoarea speta;
-m-am trezit la Trezorerie cu un proces verbal de la ITM prin care sunt amendat cu suma de.....50.000 lei,(am crezut ca fac infarct).
-am intrebat ce este cu acest verbal si mi s-a inmanat pe baza unei cereri un set de inscrisuri.
-am citit aceste inscrisuri si am inteles ca sunt amendat pentru ca au fost prinse 5 persoane la o lucrare de constructii, care nu aveau contract de munca incheiat in forma scrisa si pe baza declaratiilor acelor persoane sunt amendat cu suma de 50.000 lei ron.
-mentionez ca nu stiu cine sunt acele persoane ,nu le-am vazut in viata mea,nu am pus pe nimeni la munca fara a avea contract de munca incheiat in forma scrisa , sa execute vreo activitate in cadrul firmei mele.
-in acele inscrisuri am observat si un PROCES VERBAL DE AFISARE,a unor acte printre care si procesul verbal de care fac referire.
-de mentionat ar mai fi ca asa zisul control s-ar fi facut in data de 06.04.2012 si procesul verbal a fost incheiat in data de 09.04.2012,proces verbal incheiat la sediul ITM si la rubrica MARTORI scrie,NU ESTE DE FATA NICI O PERSOANA CARE POATE AVEA CALITATEA DE MARTOR,(logic ca nu este nici o persoana de fata ,devreme ce acest proces verbal a fost incheiat la sediul ITM,scrie clar asta in procesul verbal).
VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CUMVA DEOARECE VREAU SA FAC O PLANGERE SAU O CONTESTATIE.
NU STIU PE CE SA O INTEMEIEZ!!!
Contestati procesul - verbal in baz OG nr. 2/2001; pe forma cat si fond. Veti gasi multe elemente de atacat. Daca nu ati semnat pv-ul, aveau obligativitatea sa declare un martor. Aveau obligativitatea sa va ceara sa faceti obiectii. Daca nu sunt intrunite aceste elemente pv-ul se anuleaza de drept pe forma. In ceea ce priveste fondul, mergeti pe declaratia initiala, prin faptul ca nu ati angajat dv. acei muncitori.
....
Art. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea. "
.......
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
......
Art. 19
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Aveti termen pentru depunerea contestatie, 15 zile de la comunicare, la instanta in zona unde a fost petrecuta fapta.