avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT /PARTAJ/ADULTER
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT /PARTAJ/ADULTER

Ce repercusiuni poate avea la partaj invocarea unui sot a adulterului?

Afecteaza impartirea bunurilor jumi-juma sau se schimba situatia pe parte financiara, mobila si imobila?Sotul adulter pierde din cota lui de 50% cumva???
Cum este legea?

Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 18:11, 29 Mai 2012
Nu pierde mai nimic. De vina soţului instanţa poate tine cont , poate deci, nu este obligată, să ţină cont la atribuirea unui imobil de exemplu, dar vina in desfacerea căsătoriei nu afectează cota sa de contribuţie la dobândirea bunurilor comune.
Daca aveti copii minori, o relatie extraconjugala poate fi invocata atunci cand solicitati stabilirea domiciliului acestora.
Daca copiii vor sta cu dvs., aveti mai mari sanse sa luati apartamentul.
Daca sunt majori copiii, puteti invoca parasirea domiciliului de catre sot, daca cereti casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj Viorica92 Viorica92 Buna ziua. Sunt casatorita de 20 ani. Din cauza unei relatii extaconjugale relatia de cuplu sa destramat am fost despartiti o perioada ne-am impacat dar ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters94817 ContSters94817 Dupa depunerea cererii de divort mama cu copilul minor pot parasi domiciliul conjugal, cum trebuie procedat? Apartamentul care este bun comun se imparte la 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)