avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident fara asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident fara asigurare

buna am un amic, care a avut un accident si nu a fost el de vina are asigurare dar nu e valabila persoana care la accidentat i-a dat asigurarea lui au facut constatarea si tot ce trebuie ...sunt sanse sa descopere cei de la bucuresti ca nu are asigurarea valabila si sa nu ii acorde dauna ?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 18:58, 29 Mai 2012
nu conteaza asigurarea partii prejudiciate ci RCA celui vinovat.
In teorie, lipsa asigurarii obligatorii a persoanei pagubite in urma unui accident auto nu influenteaza dreptul la despagubire din partea asiguratorului RCA al soferului vinovat.
In practica, cateva societati de asigurare refuza plata amiabila a despagubirii in aceste cazuri. Dar acesta nu este decat un tertip pentru a descuraja pagubitii sa solicite despagubirea. Prietenul dumneavoastra trebuie sa isi stie drepturile si sa nu cedeze in fata unui asemenea tertip.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)
Accident cu vinovat dara fara impact... se despagubeste? DISCREET SECURITY DISCREET SECURITY Ieri am avut un accident. in incercarea de a evita un conducator auto care n-a acordat prioritate la schimbarea directiei de mers am intrat intr-un gard. ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)