Mi-ar fi de mare ajutor un punct de vedere asupra urmatoarei spete:
SC Administratia Pietelor si Targurilor SA, societate care are drept unic asociat Consiliul Local Municipal X, anunta organizarea de licitatii pentru inchirierea tuturor spatiilor comerciale pe care le administreaza. Acest lucru are la baza o hotarare a CLM, de la finele anului 2010, hotarare care este atacata in instanta (pentru ca se doreste organizarea de licitatii chiar si pentru spatiile deja inchiriate, pentru care s-a organizat, in anii anteriori, o licitatie publica). Dupa Tribunal, Curtea de apel decide suspendarea HCLM cu pricina, chiar in prima zi de desfasurare a licitatiilor. Asadar SC APT SA reuseste sa organizeze licitatii doar pentru cateva spatii comerciale (pana la pranz, cand afla decizia instantei), dupa care tace. Nu anunta anularea licitatiilor, nici suspendarea lor. Cert este ca acestea nu mai au loc, iar cele care au apucat sa se desfasoare nu mai au finalitate, in sensul ca nu se incheie contracte de inchiriere cu castigatorii. Lucrurile raman neschimbate, fostilor chiriasi le sunt prelungite la fiecare 3 luni contractele de inchiriere (pe parcursul anului 2011). Hotararea CLM cu pricina ramane suspendata, dupa care este abrogata la sfarsitul anului 2011.
La acel moment am depus documentatia pentru a participa la acele licitatii si, implicit, am achizitionat mai multe caiete de sarcini. Licitatia nemaiavand loc, am solicitat de curand compensarea contravalorii caietelor de sarcini platite cu o datorie pe care o am catre SC APT SA. Raspunsul a fost nefavorabil. Nu mi se pare deloc corect, dar nu reusesc sa gasesc o incadrare juridica multumitoare. Ce parere aveti?