avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune dupa frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune dupa frate

Buna seara,
Fratele meu a decedat si nu a avut copii. In timpul vietii el si cumnata mea si-au facut testament unul in favoarea celuilalt.
Am inteles de la apropiati ca ea a fost la notar sa faca sucesiunea fara a ma chema si pe mine.
Mentionez ca dupa decesul mamei mele am impartit cu fratele meu banii obtinuti pe un apartament , o masina si un teren si mai avem impreuna o groapa si actiuni ( care sunt la cumnata ).
Poate face succesiune singura?
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 11:17, 30 Mai 2012
In cazul cu apartamentul mamei... ati fost mostenitori egali ( avea mama doi baieti si a muncit pentru eii toata viata).
iar privind situatia cu fratele DVS..., in nici un caz nu as dori sa va supar cu ceva sau sa va acuz.... Doamne fereste, dar stiind ca s-a facut testament intre soti.... mai mult de-atat, ca au muncit cot la cot pentru bunurile si binele lor, omeneste vorbind.... ???
Tatal dvs. mai traieste? Daca nu,in caz ca fratele a dispus prin testament ca intreagul patrimoniu sa revina sotiei,nu aveti ce face. Din pacate sunteti ruda de gradul 2,respectiv colateral privilegiat,si nu sunteti mostenitor rezervatar.

Banuiesc ca fratele si cumnata au facut testamente separate,si nu unul singur prin care dispun unul in favoarea altuia,care este lovit de nulitate absoluta si ma indoiesc ca vreun notar ar fi incheiat asa ceva.
Eu numai am auzit ca ar avea o intelegere intre soti (sau testament) nu am vazut nici un act si sincera sa fiu ma intereseaza doar groapa in care sunt inmormantati parintii mei (din cate am inteles ii va reveni o jumatate). Durerea mea este ca dupa disparitia cumnatei (care nu are rude apropiate ) niste straini vor dispune de groapa care a fost a familiei noastre de 100 de ani( aici am si osemintele bunicilor). Dupa 47 de ani in care am fost in relatii bune cu ea aveam pretentia sa fiu anuntata de sucesiune ca sa discutam eventualele aspecte. Poate gresesc.Omeneste vorbind la agoniseala lor de o viata nimeni nu are nici o pretentie.
Cand a decedat fratele dvs.? Mergeti la un notar din localitatea unde a avut ultimul domiciliu si acolo va va putea spune exact daca a dispus de un testament sau nu. Daca nu atunci veti mosteni o jumatate din averea sa (daca nu a avut copii,daca nu sunt alti frati in afara de dvs. si daca parintii nu mai traiesc). Cumnata nu putea deschide mostenirea singura (decat daca dispunea de testament prin care fratele ii lasa intreaga avere). Daca acest testament nu exista,atunci certificatul de mostenitor (in cazul in care i s-a emis unul) este anulabil!
Multumesc pentru raspuns. Nu stiam ca pot intreba la notar ...........
Fratele a murit fulgerator acum 2 saptamani! Familia noastra s-a ocupat de inmormantare, ea a venit sa ceara toate actele (certificat de deces...chitanta de la pompe funebre.....)
Nu sunt alti mostenitori si nici ea nu are rude apropiate(frati), nu se pune problema de a cere ceva atata timp cat ea este in viata, dar are niste lipitori pe langa dansa si gandul ca toata munca fratelui ( cumnata nu a lucrat decat cativa ani din cauza bolii ) ajunge pe mana unor vecini ( atata timp cat exista nepoti pe care fratele i-a iubit nespus) e dureros. Veti intreba de ce s-a facut testament intre ei ..........raspunsul e simplu :cumnata a fost si este in continuare fffff bolnava( de multi ani) ,a vrut sa-l protejeze in ideea ca ea va muri prima.........

Alte discuții în legătură

Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)