avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare proces penal la ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare proces penal la ICCJ

Va solicit o parere in urmatorul caz;

-am fost condamnat de Curtea de Apel la inchisoare cu suspendare 1 an. Am facut recurs la ICCJ, deoarece am platit intreg prejudiciul catre stat ininte de primul termen si conf art 10, din legea ev. fiscale trebuia sa i-au doar sanct. adminiatrativa.
- recursul la ICCJ, trebuia sa se judece ( al doilea termen ) in data de luni 6 decembrie. De vineri 2 decembrie , am fost imobilizat la pat , datorita unei lombosciatice mai vechi si in consecinta pe data de luni 5 dec , medicul de familie mi-a interzis deplasarea la Bucuresti ( de la severin - 350 km ) si mi-a dat adev. medicala. Am trimis adeverinta medicala si cerere de amnare ( cu specificatia ca doresc in mod expres sa fiu audiat ) pe faxul sectiei penale ( pe 3 numere ) a ICCJ , luni la ora 11 dimineata. Cu toate acestea marti 6 dec, recursul s-a judecat si a fost respins .
1. Am depus contestatie in anulare pe motivul art. 386 indice b din CPP. se aplica acest caz articolul ? Ce sanse am ?
2. Contestatia am depus-o in ian.2012 si am observat pe siteu-l ICCJ ca are temen pe 31 mai-maine- dar nu am fost citat. Maine trebuie sa ma prezint la ICCJ s-au maine se judeca doar admisibilitatea fara citarea partilor ?

Cred ca mâine se va judeca admisibilitatea cererii în principiu . Dacă se va constata faptul că cererea nu a fost depusă tardiv şi sunt îndeplinite toate condiţiile, se va fixa termen de judecată şi veţi fi citat.
Însă, daca aţi depus cererea abia in ianuarie , mi se pare ca aţi depăşit termenul de depunere a cererii, aceasta putând fi depusă cel mai târziu în 10 zile de la începerea executării.
Condamnarea a fost de suspendare sub supraveghere, si am depus cererea la 5 zile de la intocmirea procesului verbal de incepere a supravegheri, proces verbal intocmit la tribunal.
În acest caz pare a fi în regulă, aţi putea avea mari şanse de admisibilitate, motivul fiind intemeiat si putându-se încadra în art. 386 lit. b.
Deci, in concluzie maine nu este cazul sa fac drumul pana la Bucuresti ?
Conform legii, admisibilitatea în principiu se judecă fără citarea părţilor ( art. 391 C. pr. pen).
Aceasta fiindcă în cadrul acestei proceduri nu are loc soluţionarea cauzei , ci doar se verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile de admisibilitate .Procedura are loc în şedinţă publică, însă părţile nu sunt citate, nefiind o procedură contradictorie.
Necitarea parţilor înseamnă că prezenţa acestora nu este indispensabilă, însă nimic nu le împiedică a se prezenta.
După această procedură, părţile vor fi citate, dacă cererea va fi admisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare penal. ce sanse am ? vali70 vali70 Va solicit o parere in urmatorul caz; -am fost condamnat de Curtea de Apel la inchisoare cu suspendare 1 an. Am facut recurs la ICCJ, deoarece am platit ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare penal vali70 vali70 Va solicit o parere in urmatorul caz; -am fost condamnat de Curtea de Apel la inchisoare cu suspendare 1 an. Am facut recurs la ICCJ, deoarece am platit ... (vezi toată discuția)
Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)