-am fost condamnat de Curtea de Apel la inchisoare cu suspendare 1 an. Am facut recurs la ICCJ, deoarece am platit intreg prejudiciul catre stat ininte de primul termen si conf art 10, din legea ev. fiscale trebuia sa i-au doar sanct. adminiatrativa.
- recursul la ICCJ, trebuia sa se judece ( al doilea termen ) in data de luni 6 decembrie. De vineri 2 decembrie , am fost imobilizat la pat , datorita unei lombosciatice mai vechi si in consecinta pe data de luni 5 dec , medicul de familie mi-a interzis deplasarea la Bucuresti ( de la severin - 350 km ) si mi-a dat adev. medicala. Am trimis adeverinta medicala si cerere de amnare ( cu specificatia ca doresc in mod expres sa fiu audiat ) pe faxul sectiei penale ( pe 3 numere ) a ICCJ , luni la ora 11 dimineata. Cu toate acestea marti 6 dec, recursul s-a judecat si a fost respins .
1. Am depus contestatie in anulare pe motivul art. 386 indice b din CPP. se aplica acest caz articolul ? Ce sanse am ?
2. Contestatia am depus-o in ian.2012 si am observat pe siteu-l ICCJ ca are temen pe 31 mai-maine- dar nu am fost citat. Maine trebuie sa ma prezint la ICCJ s-au maine se judeca doar admisibilitatea fara citarea partilor ?
Cred ca mâine se va judeca admisibilitatea cererii în principiu . Dacă se va constata faptul că cererea nu a fost depusă tardiv şi sunt îndeplinite toate condiţiile, se va fixa termen de judecată şi veţi fi citat.
Însă, daca aţi depus cererea abia in ianuarie , mi se pare ca aţi depăşit termenul de depunere a cererii, aceasta putând fi depusă cel mai târziu în 10 zile de la începerea executării.
Condamnarea a fost de suspendare sub supraveghere, si am depus cererea la 5 zile de la intocmirea procesului verbal de incepere a supravegheri, proces verbal intocmit la tribunal.
Conform legii, admisibilitatea în principiu se judecă fără citarea părţilor ( art. 391 C. pr. pen).
Aceasta fiindcă în cadrul acestei proceduri nu are loc soluţionarea cauzei , ci doar se verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile de admisibilitate .Procedura are loc în şedinţă publică, însă părţile nu sunt citate, nefiind o procedură contradictorie.
Necitarea parţilor înseamnă că prezenţa acestora nu este indispensabilă, însă nimic nu le împiedică a se prezenta.
După această procedură, părţile vor fi citate, dacă cererea va fi admisă.