avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

Buna ziua.
Ma numesc Ana si am o problema delicata.In ziua de 12.05.2012, am lasat minorii in varsta de 8 respectiv 12 ani la socrii mei acasa pentru 2-3 ore.
Mentionez ca nu locuiesc cu ei.Intre timp fratele sotului meu a venit si el in vizita la si am cazut de comun acord sa facem un gratar.
Pana am ajuns fratele sotului sa apucat de apris carbunii etc..........dar copii mei s-au tot plimbat pe poarta iesind pe strada la joaca iar cand copilul meu de 12 ani a intrat in curte a uitat sa inchida poarta care sa trantit si in acel moment de furie cumnatul meu a aruncat dupa copil cu o furculita iar aceasta i sa infipt copilului in coapsa.Mentionez ca este major si are varsta de 27 ani.In momentul cand am ajuns impreuna cu sotul si copilul ne-a povestit ce sa intamplat cumnatul ne-a dat o replica,,bine i-am facut ca nu sta cuminte'' care ma determinat sa iau o hotarare .Am plecat la spital unde i sa facut tratament de specialitate si m-am dus la medicina legala pt a-i face un certificat medico-legal.
Intrebarea mea este:cum ar trebui sa sune plangerea pe care va trebui sa o fac la politie sa o atasej dosarului pt ca imi dau cumnatul in judecata.
Mentionez ca de cand sa intamplat grozavia nu am fost sunata nici eu dar nici sotul deloc de membrii familiei pentru o eventuala impacare amiabila.
Nu vreau nici daune banesti ca nu fac afaceri pe urma unei intamlari i suferinte ale copilului meu,, vreau doar sa inteleaga si ei ce inseamna ca cineva din neam si de acelasi singe sa vrea sa iti faca rau asa cum el a facut rau nepotului sau.
Va multumesc.Astept un raspuns.
Buna ziua .Am primit certificatul medico-legal in care scrie ca i s-a dat copilului meu un nr. de 6-7 zile ingrijiri medicale.Pe baza eacestuia am depus si o plangere la politie,in tot acest timp de 30 zile pan mi s-a emis certificatul am asteptat macar un telefon de la cumnatul meu dar se pare ca nu vrea o cale amiabila de impacare.
Ce sa fac mai departe>?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua .Am primit certificatul medico-legal in care scrie ca i s-a dat copilului meu un nr. de 6-7 zile ingrijiri medicale.Pe baza eacestuia am depus si o plangere la politie,in tot acest timp de 30 zile pan mi s-a emis certificatul am asteptat macar un telefon de la cumnatul meu dar se pare ca nu vrea o cale amiabila de impacare.
Ce sa fac mai departe>?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua.
Situatia in care ma aflu este foarte neplacuta dar va rog sa ma ajutati cu niste probleme.
in luna august a anului 2012 am fost chemata la politie cu copilul minor care a dat o declaratie in fata mea si a organului abilitat dupa care a fost chemat si cumnatul meu pentru a da declaratie.
Acesta sa prezentat si in declaratia data si-a recunoscut fapta , dupa care am fost anuntata telefonic sa ma prezint la politie lucru care l-am si facut.
Mi s-a aratat declaratia data de el si mi s-a confirmat ca isi recunoaste fapta ,si sa astept timp de 30 zile ca dosarul va pleca la procuratura lucru care l-am facut.
Dupa aproximativ 60-70 de zile tot telefonic am fost chemata inapoi la politie si mi s-a spus ca d-na procuror respinge urmarirea penala din cauza ca nu au existat martori si dosarul era inapoi la politie lucru care nu mi s-a parut normal( din moment ce el si-a recunoscut fapta) din ce m-am interesat eu stiu ca un dosar ajuns la procuratura nu se mai intoarce inapoi si primesc in scris la domiciliu de la procuratura.
Am stat 2 minute de vorba si l-am intrebat ce pot face in continuare ca nu mi se pare corect ce se intampla iar dl mi-a raspuns sa mai astept 15 zile ca imi trimite el acasa in scris ca dosarul meu a fost respins sa pot face contestatie lucru care nu sa intamplat pana azi .
Ce sa fac ajutati-ma va rog ca deja intru la banuieli ca acest dosar este tinut special pe loc
Un lucru important vreau sa precizez ca in momentul cand am vazut dosaru am inteles ca el nici un a plecat de aici ca pe acesta scria cu creionul RUP(respingere urmarire penala) iar in interior caci ma lasat si l-am rasfoit nu exista nici o stampila sau o urma ca ar fi fost la procuratura.
Va multumesc.
Daca solutia este de NUP, o sa primiti copie dupa rezolutia procurorului,si aveti posibilitatea conf.art.275-278 sa formulati plangere la procurorul ierarhic superior, si in functie de rezultat ulterior conf.278^1 plangere in instanta.
Secţiunea II
Desfăşurarea urmăririi penale

ART. 228
Începerea urmăririi penale
#M64
(1) Organul de urmărire penală sesizat în vreunul dintre modurile prevăzute la art. 221 dispune prin rezoluţie începerea urmăririi penale, când din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate nu rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzute la art. 10.
#M50
(1^1) Rezoluţia de începere a urmăririi penale va cuprinde data şi ora la care s-a dispus începerea urmăririi penale şi va fi înregistrată într-un registru special.
#M64
(2) În cazul prevăzut la art. 10 lit. b^1), organul de urmărire penală înaintează dosarul procurorului cu propunerea de a dispune, după caz, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală.
#M50
(3) *** Abrogat
(3^1) Rezoluţia de începere a urmăririi penale, emisă de organul de cercetare penală, se supune confirmării motivate a procurorului care exercită supravegherea activităţii de cercetare penală, în termen de cel mult 48 de ore de la data începerii urmăririi penale, organele de cercetare penală fiind obligate să prezinte totodată şi dosarul cauzei.
#M64
(4) Dacă din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate după primirea plângerii ori denunţului rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzute la art. 10, organul de urmărire penală înaintează procurorului actele încheiate cu propunerea de a nu se începe urmărirea penală.
#M36
(5) Dacă procurorul constată că nu sunt întrunite condiţiile arătate în alin. 4, restituie actele organului de urmărire penală, fie pentru completarea actelor premergătoare, fie pentru începerea urmăririi penale.
#M64
(6) În cazul în care procurorul este de acord cu propunerea, dispune prin rezoluţie neînceperea urmăririi penale. În situaţia în care procurorul îşi însuşeşte argumentele cuprinse în propunerea organului de cercetare penală, motivarea rezoluţiei este facultativă sau poate cuprinde doar argumente suplimentare. Copie de pe rezoluţie şi de pe propunerea organului de cercetare penală se comunică persoanei care a făcut sesizarea, precum şi, după caz, persoanei faţă de care s-au efectuat acte premergătoare. Dispoziţiile art. 245 alin. 1 lit. c^1) se aplică în mod corespunzător.
#M36
(6^1) Împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale se poate face plângere la instanţa de judecată, potrivit art. 278^1 şi următoarele.
#B
(7) Dacă ulterior se constată că nu a existat sau că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia propunerea de a nu se începe urmărirea penală, procurorul infirmă rezoluţia şi restituie actele organului de urmărire, dispunând începerea urmăririi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unui minor - consecinte, lipsa dovezi brisan brisan care este cursul unui dosar constituit in urma unei plangeri penale inaintata unei sectii de politie. Mentionez ca este vorba despre acuzatia de furt a unei ... (vezi toată discuția)