avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract vanzare / cumparare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract vanzare / cumparare

buna ziua.

la cumpararea unei locuinte, este necesar ca suma inscrisa in contract sa respecte un minim / maxim (poate conform grilei notarilor) sau in acest document poate fi completata orice suma ?

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: muadib , utilizator 10:59, 30 Mai 2012
In contract poate fi completata orice suma.

Daaaaar....
1. Daca pretul din contract este mai mic decat pretul "de grila", taxele si onorariul notarial se vor plati la un minim dintr-o grila notariala
2. Un pret foarte mic poate ridica problema ca nu este o vanzare, ci un alt act (donatie, de ex.)
3. Pretul neserios este uneori motiv de anulare a contractului
4. In cazul rezolutiunii vanzarii, la repunerea partilor in situatia anterioara, se va restitui doar pretul incasat conform contractului.
multumesc mult.
o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare teren între membrii familiei vladxela vladxela Poți vinde un teren între membri familiei cu 1 leu și taxele notariale să fie la grila zonei? Mă interesează să avem contract de vânzare-cumpărare, nu ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Contract cumparare locuinta muadib muadib buna ziua. la cumpararea unei locuinte, este necesar ca suma inscrisa in contract sa respecte un minim / maxim (poate conform grilei notarilor) sau in acest ... (vezi toată discuția)