avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren între membrii familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren între membrii familiei

Poți vinde un teren între membri familiei cu 1 leu și taxele notariale să fie la grila zonei? Mă interesează să avem contract de vânzare-cumpărare, nu donație.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 3 Martie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Este un pret neserios, ceea ce face ca vanzarea să fie anulabila.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca vindeti sub pretul pietei dat fiind ca e vb de o ruda, pretul trebuie sa fie serios.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puneti in contractul de vanzare cumparare pretul grilei notariale .Notarul va va taxa la acest pret. Mai putin de atat nu se poate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ba se poate pune un pret mai mic decat cel din grila, chiar daca notarul va incasa onorariu pt pretul de grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare casa catre o alta persoana vionut vionut Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am 30 de ani si detin un imobil (casa) cu acte de proprietate. Imobilul nu este ipotecat, nu este sub niciun litigiu etc etc. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare / cumparare muadib muadib buna ziua. la cumpararea unei locuinte, este necesar ca suma inscrisa in contract sa respecte un minim / maxim (poate conform grilei notarilor) sau in acest ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)