avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul la vot
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul la vot

Doresc sa stiu daca un condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare contionala pentru ucidere din culpa are drept de vot.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 11:51, 30 Mai 2012
Conform art. 71 alin. 5 din Codul Penal;
"Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii sau a suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii."
Asadr un condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei are dreptul sa aleaga si sa fie ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare titlu sentinta penala dana manea dana manea Un salariat din instituita noastra,a fost condamnat penal,in baza vechiului cod penal art.289 alin.1 cu aplicarea art.5 cod. pen. la pedeapsa de 1 an si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc ioanax ioanax Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5 Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal ... (vezi toată discuția)
Pedepse accesorii art 71 al. 5 c.pen. vatamanu vasile vatamanu vasile Va rog sa-mi spuneti daca inculpatul CCC condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de supraveghere mai are dreptul de a alege si a fi ales????? admis recursul ... (vezi toată discuția)