avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata - anuntand ca sunt insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata - anuntand ca sunt insarcinata

Daca am anuntat ca sunt insarcinata la serviciu, se poate sa mi se spuna sa intru cateva zile pe luna in concediu fara plata (mentionez ca nu avem ca firma foarte multe lucrari si am mai fost si lunile trecute in fara plata, nu doar eu, ci mai multi colegi), pentru ca asta ar afecta la calcul veniturile pe ultimele 12 luni lucrate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 30 Mai 2012
Da aveti grija ca pentru a beneficia de indemnizatie pentru crestere copil se au in vedere veniturile impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Se iau in calcul cel mult doua luni din cele 12, daca concediul fara plata este de cel mult jumatate din timpul normal de lucru al fiecarei luni.

ARTICOLUL 4 DIN OUG 111 DIN 2010
1)În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.

(2)Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).

(3)Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).

(4)În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Nu se poate sa va dea CFP decat daca exista o cerere semnata de dvs. in acest sens.

2. Daca va da CFP fara acordul dvs. faceti imediat sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cu plata pentru cresterea copilului lorincz5 lorincz5 Buna ziua> Sunt angajat de o peroiada de 5 luni iar acum am probleme personale, motiv care ma determina sa iau o luna de concediu fara plata. Stiu ca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil deniro123 deniro123 Sunt angajata din august 2013,am nascut in decembrie 2014. In ianuarie 2014 am avut 12 zile cfp si in martie 2014 10 zile cfp. Beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Se iau in calcul doar lunile intregi? Alexandra Banica Alexandra Banica Buna ziua, Intrebarea mea este: Se iau in calcul doar lunile intregi sau se cumuleaza pt a ajunge la 22 de zile lucrate intr o luna? Eu am lucrat pe vapor, ... (vezi toată discuția)