Buna ziua.
As dori sa mi explicati si mie diferenta dintre aceste notiuni si implicatiile lor. Pe scurt iata cazul meu: as dori sa aflu daca in momentul in care as lua in spatiu pe cineva, i as face buletin de Bucuresti cum se spune, ar putea acest fapt sa genereze vr un drept asupra casei detinute de catre mine. Aceasta casa ii va reveni ca mostenire in mod normal fiicei mele, dar daca baiatul pe care il voi lua in spatiu, din provincie fiind, odata mutat aici si cu adresa in buletin corespunzatoare cu casa mea, ar putea avea si el vr un drept la casa. Cunosc ca bunurile dobandite in timpul casatoriei, de catre fiica mea i ar reveni si acestui baiat, insa doar daca cei doi se vor casatori, altfel as crede ca nu. Ce as putea face pentru a fi sigur ca si dupa moartea mea casa ii va reveni fiicei mele, nu si sotului ei?
Va multumesc!
Doar pt ca luati pe cineva in spatiu ( isi stabileste domiciliul la dvs in casa), nu inseamna ca dobandeste drepturi asupra casei ( de proprietate )nicicand, nici acum cat sunteti in viata , nici apoi.
Daca acest baiat se va casatori cu fata dvs, tot nu va dobandi drepturi asupra casei pt ca bunurile mostenite sunt proprii ale celui ce le mosteneste.
Daca ii vindeti casa fiicei casatorite, atunci bunul va fi comun al fetei cu sotul ei.
Viza de flotant presupune ca in acea locuinta isi are resedinta- sta provizoriu o perioada scurta de timp
Buna ziua.
Din raspunsul primit inteleg ca legislatia s a mai schimbat un picut din tineretea mea, iar acum mostenirile au devenit individuale, chiar daca persoana respectiva este casatorita Asa mi se pare si mie de bun simt. As fi curios, dezvoltand putin tema, daca o casa mostenita de cineva care e casatorit, va fi vanduta, acel venit se considera comun al familiei, iar daca cu acei bani se cumpara altceva..masina, alta casa etc, acel bun va fi considerat dobandit de catre ambii chiar daca e cumparat cu banii proveniti din vanzarea unei mosteniri..individuale.
As banui ca in codul civil pot gasi toate aceste reglementari, voi incerca sa l citesc si eu si sa gasesc aceste aspecte, daca ma puteti indruma catre anumite capitole sau articole v as fi recunoscator.
Va multumesc!
Schimbare buletin
DragosNess
Mama mea doreste sa-si schimbe buletinul iar casa in care locuieste cu tatal meu este trecuta pe numele tatalui. Ea are nevoie de adeverinta care sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)