avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin

Mama mea doreste sa-si schimbe buletinul iar casa in care locuieste cu tatal meu este trecuta pe numele tatalui. Ea are nevoie de adeverinta care sa dovedeasca ca tatal meu o ia in spatiu sau nu e necesar ? Din cate stiu eu, era necesar sa se faca dovada luarii in spatiu.
Cel mai recent răspuns: DragosNess , utilizator 14:20, 22 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Are nevoie de actul casei și trebuie sa fie bun comun, adică chiar dacă e pe numele tatălui, sa fie luata în timpul căsătoriei.
artacomunicarii a scris:

Daca sunt casatoriti nu este nevoie de luare in spatiu.

Nu e chiar asa, conteaza cand a fost dobandit imobilul. Daca este bunul propriu al tatalui (dobandit inainte de casatorie, mostenit etc.) este nevoie de consimtamantul lui chiar daca sunt casatoriti.

Da, casa e luata inainte de casatorie. Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate bunurile sunt pe numele sotului Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui. 1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu afecteaza contractul de proprietate? elenor elenor buna ziua dragi prieteni a-si dori sa pun si eu o intrebare .... sunt casatorita si sotul meu a pierdut buletinul, inainte inca era pe adresa parintilor acum ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu elenutza_05 elenutza_05 buna ziua prezentare caz: Bucuresti -in urma cu cativa ani mama si tatal meu au luat in spatiu pe iubita unuia din fratii mei pentru ca aceasta sa-si ... (vezi toată discuția)