avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luarea in spatiu afecteaza contractul de proprietate?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luarea in spatiu afecteaza contractul de proprietate?

buna ziua dragi prieteni a-si dori sa pun si eu o intrebare .... sunt casatorita si sotul meu a pierdut buletinul, inainte inca era pe adresa parintilor acum vrea sa il iau in spatiu la mine daca il iau! are vre-un drept la contractul apartamentului? in caz de vanzare trebuie acordul sau semnatura lui?devine si el:-/ proprietar pe acest apt?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:15, 25 August 2012
Nu va avea niciun drept asupra imobilului dvs. Luarea în spaţiu nu presupune şi cedarwa vreunui drept. Soţul dvs. doar îşi va avea domiciliul acolo. Nu va fi necesar acordul său în caz că veţi dori înstrăinarea.
multumesc ma simt mai usurata ...pt ca din cate stiu eu si am auzit la prietenii lui asta ii era si scopul :)
Desi m-as bucura sa nu fie si cazul dumneavoastra, va sfatuiesc sa luati in calcul si faptul ca orice peroana, odata luata in spatiu nu o mai puteti scoate din spatiu fara acordul acelei persoane sau...fara sa ajungeti in instanta. Cunosc cazuri cand, politia a obligat proprietarul sa primeasca sa locuiasca in acel imobil si persoane care erau luate in spatiu, chiar daca nu erau proprietari a locuintei respective ! Am in familie un caz asemanator si in momentul de fata ne chinuim sa scapam de "musafirul" care a fost luat in spatiu.
sigur nu este nevoie sa iasa din casa momentan doar ca vroiam sa stiu daca are drepturi la apt in cazul de a-si vrea sa il vand atunci eu cred ca din start si adresa lui se va anula sau cum ?desi vor fi alti propietari?
Luare in spatiu, nu-i da drepturi asupra actului de proprietate a imobilului respectiv. Deci, din punctul asta de vedere nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Alte discuții în legătură

Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Regim de separare a bunurilor Urban123 Urban123 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si detin cateva proprietati (apartamente si terenuri) iar dupa casatorie voi achizitiona alte bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)