avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luarea in spatiu afecteaza contractul de proprietate?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luarea in spatiu afecteaza contractul de proprietate?

buna ziua dragi prieteni a-si dori sa pun si eu o intrebare .... sunt casatorita si sotul meu a pierdut buletinul, inainte inca era pe adresa parintilor acum vrea sa il iau in spatiu la mine daca il iau! are vre-un drept la contractul apartamentului? in caz de vanzare trebuie acordul sau semnatura lui?devine si el:-/ proprietar pe acest apt?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:15, 25 August 2012
Conform Noului Cod Civil, bunul dobândit înainte de încheierea căsătoriei nu mai este considerat şi definit a fi eminamente bun propriu, întrucât părţile, respectiv soţii, prin convenţia lor pot stabili că regimul matrimonial convenţional să cuprindă şi bunul său propriu, deşi era dobândit înainte de încheierea căsătoriei şi ar fi fost, prin urmare bun propriu. Daca nu ati stabilit o conventie in acest sens puteti sta linistita.În cadrul regimului comunităţii legale, fiecare soţ poate dispune şi poate administra bunurile sale proprii, fără consimţământul celuilalt soţ.
NU INAINTE DE CASATORIE NU AM STABILIT NIMIC ,CONTRACTUL ESTE PE NUMELE MEU ,IAR EL NU ESTE TRECUT,DECI NU AFECTEAZA CU NIMIC SA INTELEG IN CAZUL DE UN DIVORT SAU CEVA GENUL: NU ARE DREPT DIN CATE AM AUZIT ORICUM MULTUMESC MULT.
Dac nu aveti conventie matrimoniala puteti sta linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim de separare a bunurilor Urban123 Urban123 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si detin cateva proprietati (apartamente si terenuri) iar dupa casatorie voi achizitiona alte bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort CHIRVASAMIHAELA CHIRVASAMIHAELA buna ziua, am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)