avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

luare in spatiu

buna ziua
prezentare caz:
Bucuresti
-in urma cu cativa ani mama si tatal meu au luat in spatiu pe iubita unuia din fratii mei
pentru ca aceasta sa-si poata schimba cartea de identitate; mentionez ca nu erau casatoriti nici atunci si nici in prezent;
-iubita fratelui meu are 1 copil dintr-o casatorie anterioara, pe care instanta i l-a dat in ingrijire; copilul locuieste in provincie, la parintii ei; copilul implineste curand 14 ani si ar trebui sa-si faca primul buletin
-tatal meu a decedat si in urma acestui eveniment a fost intocmit la notar un act de succesiune pentru mostenitori : mama (sotia defunctului) si cei trei copii ai sai, din care doar unul locuieste in casa respectiva impreuna cu mama
-mama mea doreste sa vanda locuinta respectiva si sa ne despagubeasca pe fiecare din noi, conf succesiunii
intrebari:
1) mama mea este obligata conf legii sa ia in spatiu si pe copilul iubitei fratelui meu, pt ca mama copilului are domiciliul stabil la acea adresa ?
2) ce obligatii are mama mea (fiind proprietarul unei case) fata de cei pe care i-a luat in spatiu in cazul in care doreste sa vanda casa ?

ve multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 20 Noiembrie 2012
Fata de iubita fratelui dvs. mama nu are nicio obligatie - nici in privinta consimtamantului pentru cartea de identitate a fetitei nici daca vrea sa vanda imobilul.
Pentru ca nici n-o afecteaza in general si nici la vanzare, mama dvs ar putea sa isi dea acordul pt a-i face copilului buletin, mai ales daca mama copilei nu are alta varianta pt domiciliu stabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu - viza de resedinta enache81 enache81 buna ziua ! va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri sau sfaturi cat mai repede cu putinta ..eu am buletin de provincie iar sotia buletin ... (vezi toată discuția)