avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luarea in spatiu - viza de resedinta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luarea in spatiu - viza de resedinta

buna ziua ! va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri sau sfaturi cat mai repede cu putinta ..eu am buletin de provincie iar sotia buletin de buc iar noi nu santem loati cu acte si aveam si un copil ,o fetita de 5 anisori ..din cauza parintilor am plecat cu chirie f mult timp pana in ziua in care bunica mea a fost de acord sa ne ia la ea.Problema principala este ca vreau sami inscriu copilul in clasa 0 (zero) dar nu am domiciliu in buc,mar interesa sami spuneti ce acte ami trebuie pt ca bunica mea sa ma ia in spatiu sau sami faca mutatia si cat de repede se poate face asta va rog din suflet sa ma ajutati cat de repede cu putinta .VA MULTUMESC DIN SUFLET .....id:enache_daniel_2009@yahoo.com:(:(
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:42, 27 Februarie 2012
Daca bunica este de acord, cel mai bine ar fi sa va faceti amandoi - atat mama fetitei cat si dvs. - carti de identitate cu domiciliul la adresa dumneaei.

Pentru asta, cand veti depune actele la Serviciul Evidenta Populatiei de care apartine bunica dansa va trebui sa vina cu dvs., cu actul de proprietate al imobilului in original si copie si desigur cu cartea de identitate, pentru ca va trebui sa semneze pe cerere ca isi da consimtamantul pentru ca dvs. sa va stabiliti domiciliul la acea adresa.

Actele de care aveti nevoie sunt:
- actul de identitate si cartea de alegator;
- certificatul de naştere, original si copie;
- certificatul de nastere al fetitei, original şi copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie (actul de proprietate al bunicii);
- chitanta reprezentând contravaloarea cărţii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentand contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.

In cazul in care vreunul dintre dvs. a mai fost casatorit, mai trebuie sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, in original si copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru reinnoirea buletinului la 18 ani? valentindiaconu valentindiaconu Buna ziua.Sunt valentin .Momentan sunt in italia si pe 13 ianuarie imi expira buletinul exact cand implinesc 18 ani.Intrebarea este ,pot merge singur sa imi ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu euTU euTU Buna ziua, Care sunt actele necesare schimbarii de domiciliu in urma casatoriei ? (vezi toată discuția)
La schimbarea buletinului,este nevoie de cazier Ellyn Ellyn Buna seara! Cand schimb buletinul,printre alte acte ,este necesar cazierul? Functionarii de la evidenta populatiei,vad daca ai facut puscarie? Multumesc! (vezi toată discuția)