avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 'asigurare' in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

'asigurare' in caz de divort

Acim citeva luni eram in prag de divort si sotul pretindea la jumatate din toate bunurile cumparate in timpul casatoriei, chiar daca nu contribuise financiar la achizitionarea lor, desi avea un venit (gaseste mereu scuze pentru faptul ca nu contribuie la cheltuielile casei). Acum lucrurile s-au normalizat. Totusi, aceasta situatie s-ar putea repeta. Ce trebuie sa fac ca sotul sa nu poata pretinde nimic (in cazul partajului de dupa divort) din bunurile cumparate de mine de acum incolo? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:42, 4 Februarie 2009
le cumperi pe numele parintilor tai , si spui ca ti le-a imprumutat in folosire .....
Fiind bunuri achizitonate in timpul casatoriei , tot comune sunt.Orice conventie derogatorie este nula.
nu-i asa...utilizatorul catalina p. i-a sugerat foarte bine doamnei sa cumpere in viitor toate bunurile pe numele parintilor ei....iar acestia chipurile doar le-au imprumutat sotilor.
bunurile care sunt deja achizitionate sunt bunuri comune...acum depinde si de natura lor...sunt multe de spus...dar la partaj se poate dovedi ca sotia le-a achizitionat...avea si venituri mai mari k sotul....

av. vasilescu
Sunt de acord cu mentiunea facuta de userul Catalina P
este ,de fapt, o" modalitate " de a excepta bunuri de la comunitatea matrimoniala .Sigur ca de la comunitatea matrimoniala sunt exceptate bunurile proprii (cele prevazute in art 31 -donatii , cele provenite din mosteniri, premii ,bunuri destinate uzului personal etc)
Sunt de acord ca prezumtia de contributie egala a celor doi soti la achizitia de bunuri comune poate fi rasturnata prin proba contrara ,aportul unuia dintre soti putand fi , intr-adevar, mai mare.
Buna ziua,

oricum, metoda prezentata nu este 100% sigura, mai ales daca parintii nu au cine stie ce venituri.
In acest caz, sotul ar putea proba trucul incercat de sotie.

av. Boncu

Alte discuții în legătură

Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca sotul are datorii? ioanadinu ioanadinu Buna ziua, Sora mea il suspecteaza pe sotul ei ca are datorii mari facute inaintea casatoriei. Ea crede ca el ar fi facut un contract de imprumut pe o suma ... (vezi toată discuția)