avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice caiet de sarcini -cerinte considerate restrictive
Discuție deschisă în Achiziţii publice

caiet de sarcini -cerinte considerate restrictive

Am cerut prin caietul de sarcini intocmit pentru achizitia unor calculatoare ca componentelele lor sa aiba marcaj industrial, adica sa aiba acelasi producator si softul sa fie creat astfel incat sa permita up-grade continuu.
Unul din ofertanti, ne solocita ca prima cerinta sa o modificam in sensul de a scrieȘ componentele sa fie compatibile iar in ce priveste a doua cerinta sa o eliminam deoarece este restrictiva.
Ce parere aveti?
Documentatia a treut de ANRMAP este pe SEAP....Nu s-a sesizat ANRMAP ca nu ar fii in regula cerintele noastre ...Au dreptate sau nu ofertantii??
Eu consider ca nu.
Daca la prima cerinta nu ati mentionat un anume producator, nu vad de ce ar fi restrictiva. Oricum componentele compatibile le veti accepta, daca, corespund cerintelor dvs.
A doua cerinta chiar nu vad de ce e restrictiva.
Depinde si cu ce argumente si-au sustinut solicitarile, dar nu vad sa fie intemeiate, decat daca mai aveti si alte prevederi suplimentare, pe care nu le-ati prezentat.
pai..componente compatibile nu dorim a achizitiona, tastatura ex. tastatura hp si placa de baza IBM..ele sunt compatibile intradevar dar am inteles ca in timp iti creaza probleme..de aceea vrem totul sub o sg marca
iar in privinta softului la fel...cunoastem cu totii un soft care nu permite actualizarea continuu...nu am mentionat nici aici nimic particular ...dar..
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
vlad nicolae, moderator
Nu se poate solicita o anumita marca de produs sau soft pe principiul "las` ca stim noi ca...".

Situatia e reglementata foarte clar de art. 35, 36 si 38, alin.1 din OUG 34/2006.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari cu solicitare de modificare a algoritmului de calcul al punctajului acordat ContSters81331 ContSters81331 Am o procedura de achizitie de consumabile pentru fax si imprimanta la care o S.C. a cerut clarificari in termenul legal si prin care solicita sa se modifice ... (vezi toată discuția)
Import fructe si bumbac din egypt betty ely betty ely buna ziua as dori sa cunosc in ce termene ale legii pot realiza un import de fructe si de bumbac din egypt in romania .nu stiu nici macar carei ... (vezi toată discuția)