avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice clarificari cu solicitare de modificare a algoritmului ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

clarificari cu solicitare de modificare a algoritmului de calcul al punctajului acordat

Am o procedura de achizitie de consumabile pentru fax si imprimanta la care o S.C. a cerut clarificari in termenul legal si prin care solicita sa se modifice algoritmul de calcul al punctajului, intrucat in cadrul acestui algoritm produsele originale sunt punctate cu 80 puncte iar cele echivalente cu 20 puncte. Solicitarea vizeaza acordarea aceluiasi punctaj atat pentru produsele originale cat si pentru cele echivalente. Motivul invocat> nelegalitatea acestui algoritm, in sensul ca favorizeaza sau elimina anumiti operatori economici sau anumite produse.
Este intemeiata sustinerea operatorului economic?
Cel mai recent răspuns: ContSters81331 , utilizator 10:58, 20 Noiembrie 2009
Nu este intemeiata.
Multumesc foarte mult! Raspunsul, in acest caz, cum ar trebui motivat?
Din cele spuse de dumneavoastra, inteleg ca criteriul de atribuire este "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic". Autoritatea contractanta este cea care stabileste punctajul si algoritmul de calcul, ponderea factorilor de evaluare. Nelegala este solicitarea lor pentru ca, la fel de bine, se poate interpreta ca, modificand algoritmul dupa cerintele acestui operator economic, clar ca el este favorizat in procedura de atribuire. Documentatia de atribuire este intocmita de autoritatea contractanta. Se pot solicita clarificari privitoare la aceasta, dar referitoare la alte varii aspecte, nicidecum legate de ponderea unor factori de evaluare. De fapt, ei nu va solicita o clarificare, ci impun un punctaj care, probabil, este avantajos pentru ei.
Si trebuie sa ai grija ca nu poti modifica algoritmul de calcul pe durata procedurii.
Asa este! Si ma gandeam ca ar fi bine sa arat ca prin acordarea acestui punctaj nu este defavorizat sau eliminat niciun operator, punctajul fiind ales din motive pur tehnice.

Alte discuții în legătură

Achizitii -un singur lot de produse macristinasrl macristinasrl CAIET DE SARCINI pe un singur LOT , NEDEFALCARE CONTRACT DE ACHIZITIE PE mai multe loturi. In ultimii ani , procedura continua foare multe unitati ... (vezi toată discuția)
Motiv respingere de catre anrmap a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate andianamo andianamo Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ... (vezi toată discuția)
Punctaj minim pentru propunerea financiara catalinat catalinat Buna1 Am si eu o intrebare.Intr-o procedura de achizitie publica ce are criteriul de atribuire oferta ce mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, ... (vezi toată discuția)