avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ACHIZITII -un SINGUR LOT DE PRODUSE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ACHIZITII -un SINGUR LOT DE PRODUSE

CAIET DE SARCINI pe un singur LOT , NEDEFALCARE CONTRACT DE ACHIZITIE PE mai multe loturi.
In ultimii ani , procedura continua foare multe unitati contractante intocmesc un singur lot de produse .Un spital, achizitioneaza intr-un singur LOT toate produsele alimentare ,este corect?
Consiliul Concurentei nu s-a sesizat iar noi, firmele mici ,suntem , in proportie din ce in ce mai mare aproape cu lacatul pe usa iar din oameni activi ,buni de munca, deveni niste blazati care nu mai pot face ,intreprinde nimic.
Daca eu produc un singur produs de branza ,de exemplu si nu produc cascaval sau nu produc ulei, ceai, de ce nu pot sa-mi vand produsul sau produsele catre unitatea in cauza ? Posibil sa comercializez,la fel unul sau trei-patru produse , ce fac? Nu am bani pentru a participa cu toate , stau ?
Este corecta aceasta masura?
Mai mult se practica ,,LOT" PE ZONA GEOGRAFICA CU TOATE PRODUSELE ?
Am un produs pe care-l produc si pot comercializa zece insa sunt restrictionata de aceste proceduri.
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 10:44, 5 Aprilie 2013
nu obliga niciun text de lege autoritatea sa defalce o procedura pe loturi. pe de alta parte s-a obtinut la cnsc in anumite cazuri obligarea autoritatii de a defalca achizitia in mai multe loturi. asta presupune o contestatie si o motivare temeinica.
dvs. aveti posibilitatea asocierii cu alti operatori care livreaza celelalte tipuri de produse. astfel prin cumul puteti livra toate produsele solicitate sau puteti fi subcontractant al unui ofertant pt. un anumit produs. asta presupune sa aveti legaturi cu operatorii economici din domeniu si sa colaborati in acest sens.
Este o situatie foarte des intalnita si in domeniul furnizarii de echipamente medicale. Am vazut lot cu aparatura medicala de ultima generatie, amestecata cu scaune de birou, ventilatoare si stingatoare de incendii.

Din punctul de vedere al ofertantului este o problema desigur, dar asa cum se mentiona mai sus exista ofertarea comuna, prin asociere. Nici firmele mari nu au toate produsele, dar au putere de cumparare si atunci vor putea achizitiona si prezenta tot lotul. Pentru firmele mici exista solutia asocierii. Ceea ce firmele mari prefera sa evite.

Din punctul de vedere al AC, oferta defalcata pe loturi, desi in prima faza pare mai organizata, da mai multe batai de cap. Este o procedura mai greu de urmarit. Pe de alta parte, trebuie sa aveti in vedere modul de finantare al procedurii. Daca este prin finantare europeana si DA se bazeaza pe un proiect realizat in vederea obtinerii finantarii, si daca acesta din urma este facut pe un singur lot... pa si puszi. AC nu mai poate face nimic in faza de initiere a procedurii de atribuire.

Am vazut multe AC care au pierdut finantarile europene din cauza ca au facut prost DA si nu s-a prezentat nimeni. Munca in zadar, al managerului de proiect, comisiei, etc.. Exista si astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie cnsc maria01 maria01 Buna ziua. Am si eu o speta de lamurit. Am avut o procedura de cerere de oferta pe 2 loturi la care unul din participanti a trimis plicul cu oferta fara ca in ... (vezi toată discuția)
Oferta individuala + tert sustinator in aceeasi procedura soazig soazig Cf art 46 (1)c Fara a afecta posibilitatea operatorilor economici de a oferta pe mai multe loturi diferite, candidatul/ofertantul nu are dreptul ca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Acord cadru m_ariana m_ariana Poate cineva sa ma lamureasca cum ar fi cel mai corect si mai legal mod de incheierea acordului cadru Am finalizat o procedura de achizitie furnizare ... (vezi toată discuția)