avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestatie CNSC
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestatie CNSC

Buna ziua. Am si eu o speta de lamurit. Am avut o procedura de cerere de oferta pe 2 loturi la care unul din participanti a trimis plicul cu oferta fara ca in exteriorul plicului sa existe dovada depunerii garantiei de participare.Comisia a luat decizia de a respinge oferta respectiva si de a returna plicul nedesfacut. Ulterior firma respectiva a depus contestatia la CNSC si din ordinul de plata atasat reiesea valoarea garantiei de participare pt un singur lot - lot 2. Cf art 256^3 alin (5) din PUG 34/2006, s-a continuat procedura pt lotul 1. Decizia CNSc a fost de anulare a procedurii si reluarea acesteia. Intrebare: este in regula daca anulez procedura si o reiau numai pt lotul 2?
Cel mai recent răspuns: maria01 , utilizator 10:25, 10 Septembrie 2013
Sigur CNSC a dispus "anularea procedurii si reluarea acesteia" ?

1. Din cunostintele mele juridice CNSC daca a anulat o procedura, nu are dreptul de a impune reluarea ei. Este dreptul AC de a mai decide reinitierea unei proceduri(integral sau doar a unor loturi).
Poate a anulat doar PV de deschidere si actele subsecvente si a dispus reluarea analizei.

2. In Decizie se specifica daca se anuleaza procedura doar pentru un lot sau toata. Daca nu a facut-o, inseamna ca se anuleaza toata.
a dispus anularea procedurii. Nu se specifica faptul ca se anuleaza pentru un lot pt ca firma respectiva a depus contestatie pentru faptul ca nu i s-a deschis plicul cu oferta, iar din cuantumul garantiei de participare reiese ca participa numai pt lotul 2, dar nu este specificat nicaieri
Inteleg ca a dispus anularea procedurii nu si reluarea ei (nu avea cum). Atunci puteti relua procedura doar pentru ce lot doriti, ca orice procedura initiata nou.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ce modifica total decizia cnsc lemontee lemontee Buna ziua, La o procedura de achizitie publica de prestari servicii, o societate a fost desemnata castigatoare, s-a depus contestatie la CNSC, care le-a ... (vezi toată discuția)
Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice-fisa de date. albertoconstruct albertoconstruct Buna ziua,am participat de curand la o cerere de oferta pentru achizitie lucrari de constructii,in fisa de date pusa la dispozitie pe seap,erea trecut ca si ... (vezi toată discuția)