avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Punctaj minim pentru propunerea financiara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Punctaj minim pentru propunerea financiara

Buna1 Am si eu o intrebare.Intr-o procedura de achizitie publica ce are criteriul de atribuire oferta ce mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, oferta financiara trebuie sa fie punctata. Intrebarea este daca exista o prevedere ce stabileste un punctaj minim. Din mai multe discutii am aflat ca ar fi minim 50 de puncte sau 50%, din totualul de 100 puncte, respectiv 100%, dar nimeni nu a putut sa-mi ofere o fundamentare, respectiv o prevedere legala.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:56, 9 Noiembrie 2011
"Art. 15. (1) Autoritatea contractantă nu are dreptul de a utiliza criteriile de calificare si selectie prevăzute la art. 176 din ordonanta de urgentă, ca factori de evaluare a ofertelor.
(2) Atunci când stabileste factorii de evaluare a ofertelor, autoritatea contractantă nu are dreptul de a utiliza factori care:
a) nu au o legatura directa cu natura si obiectul contractului de achizitie publica ce urmează sa fie atribuit;
b) nu reflecta un avantaj real si evident pe care autoritatea contractantă îl poate obtine prin utilizarea factorului de evaluare respectiv.
(3) Ponderea stabilită pentru fiecare factor de evaluare nu trebuie sa conducă la distorsionarea rezultatului aplicării procedurii pentru atribuirea contractului de achizitie publica. Pentru fiecare factor de evaluare autoritatea contractantă are obligatia de a stabili o pondere care sa reflecte în mod corect:
a) importanta caracteristicii tehnice/functionale considerate a reprezenta un avantaj calitativ ce poate fi punctat; sau
b) cuantumul valoric al avantajelor de natura financiară pe care ofertantii le pot oferi prin asumarea unor angajamente suplimentare în raport cu cerintele minime prevăzute în caietul de sarcini.
(4) Atunci când stabileste criteriile de atribuire, autoritatea contractantă trebuie sa fie în măsura sa motiveze modul în care a fost stabilită ponderea factorilor de evaluare, elaborand în acest sens o nota justificativă care se atasează la dosarul achizitiei.".


Exista o prevedere ce specifica faptul ca pretul trebuie sa primeasca cel putin 50 puncte, de aceea a ramas obisnuita ideea ca pretul nu poate primi mai putin de 50 puncte.
Depinde totul de tipul procedurii si de obiectul acesteia.

Ruxandra
Nu cunosc o prevedere legala in legislatia achizitiilor, care sa stabileasca un barem minim pentru punctajul financiar.
Daca o stie cineva, il rog sa ne-o comunice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari cu solicitare de modificare a algoritmului de calcul al punctajului acordat ContSters81331 ContSters81331 Am o procedura de achizitie de consumabile pentru fax si imprimanta la care o S.C. a cerut clarificari in termenul legal si prin care solicita sa se modifice ... (vezi toată discuția)
Raspunderea comisiei de atribuire a licitatiilor publice. ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, am cautat in legea privind achizitiile publice o prevedere a raspunderii comisii de atribuire a licitatiilor publice. N-am gasit nicaieri asa ceva ... (vezi toată discuția)
Motiv respingere de catre anrmap a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate andianamo andianamo Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ... (vezi toată discuția)