avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice clarificari cu solicitare de modificare a algoritmului ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

clarificari cu solicitare de modificare a algoritmului de calcul al punctajului acordat

Am o procedura de achizitie de consumabile pentru fax si imprimanta la care o S.C. a cerut clarificari in termenul legal si prin care solicita sa se modifice algoritmul de calcul al punctajului, intrucat in cadrul acestui algoritm produsele originale sunt punctate cu 80 puncte iar cele echivalente cu 20 puncte. Solicitarea vizeaza acordarea aceluiasi punctaj atat pentru produsele originale cat si pentru cele echivalente. Motivul invocat> nelegalitatea acestui algoritm, in sensul ca favorizeaza sau elimina anumiti operatori economici sau anumite produse.
Este intemeiata sustinerea operatorului economic?
Cel mai recent răspuns: ContSters81331 , utilizator 10:58, 20 Noiembrie 2009
Am o adresa ce contine punctul de vedere al Consiliului Concurentei referitor chiar la acesta problema. Acest organism spune ca "se impune renuntarea la practica autoritatilor contractante de a solicita ofertantilor non-OEM (de cartuse echivalente) sa prezinte certificate de compatibilitate emise de catre producatorii echipamentelor, deoarece si acestia din urma participa sau pot participa la aceste proceduri, intrand astfel in concurenta cu ofertantii de produse non-OEM, realizate sub marca proprie". Deci daca nu se admite asa ceva, cu atat mai mult AC-ul nu trebuia sa acorde punctaje diferite in functie de acest aspect.
Parerea mea este ca s-a gresit si ca singura cale de a rezolva situatia (avand in vedere ca nu se mai poate modifica algoritmul) este sa anulezi procedura si sa initiezi alta. Sorry!
Eu unul o consider intemeiata (s.n. solicitarea operatorului economic) . Cred ca documentatia dvs. nu tine cont de un aspect esential. Nici nu ar trebui sa acceptati oferte care contin consumabile produse de altcineva decat de producatorul aparatului fiindca acest lucru duce la pierderea garantiei acordate produsului (s.n. a se citi conditiile de garantie si service). In schimb pentru aparate iesite din perioada de garantie o asemenea conditie poate fi considerata restrictiva dar poate fi introdusa o alta - raspunderea furnizorului de consumabile daca se constata ca aparatul iesit din garantie s-a defectat din cauza consumabilului necorespunzator calitativ.
Tocmai despre asta e vorba in adresa de la Consiliul Concurentei, si anume ca nu trebuie facuta discriminare intre produsele originale si celelalte. Implicit s-ar crea o discriminare intre producatorii de cartuse originale si producatorii de cartuse echivalente. Imi pare rau ca nu pot posta adresa pe forum, ca ar fi fost utila. Dar AC-urile ar trebui sa aiba aceasta adresa, ne-a fost transmisa anul trecut ca notificare SEAP. Deci, mare atentie cu aceasta problema. Si mai atrag atentia si cu privire la folosirea marcii in urmatorul caz: e interzisa utilizarea formularii "procesor Intel" ca si caracteristica tehnica inserata in caietul de sarcini pentru achizitia de echipament informatic. Tot discriminare este.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
ellabunea, utilizator
Cred ca este mai greu de dovedit ca aparatul s-a defectat din cauza consumabilului necorespunzator calitativ. As dori si eu decizia la care faceti referire.
Multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii -un singur lot de produse macristinasrl macristinasrl CAIET DE SARCINI pe un singur LOT , NEDEFALCARE CONTRACT DE ACHIZITIE PE mai multe loturi. In ultimii ani , procedura continua foare multe unitati ... (vezi toată discuția)
Motiv respingere de catre anrmap a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate andianamo andianamo Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ... (vezi toată discuția)
Punctaj minim pentru propunerea financiara catalinat catalinat Buna1 Am si eu o intrebare.Intr-o procedura de achizitie publica ce are criteriul de atribuire oferta ce mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, ... (vezi toată discuția)