Am urmatoarea problema. Am inchiriat un apartament sotului unei familii, fiind despartit in fapt de sotie., contractul fiind incheiat numai sotului. In niste imprejurari cam neclare, sotia a avut acces la cheia de intrare in apartament, si in lipsa sotului a intrat, a schimbat incuietoarea iar acum ocupa apartamentul, fara acceptul prprietarului si in plus nu a achitat nici o chirie si este restanta la plata intretinerii timp de cateva luni. Ce modalitati legale, ce pasi trebuie facuti, pentru evacuarea acesteia din apartament si totodata de actionare in justitie pentru sanctionarea buzului. Am dori sfaturile necesare pentru a nu ne trezi in situatia „ hotului de pagubas”. Va multumesc.
Asa cred si au ca este drept, dar cum la noi situatiile simple se pot complica voiam un sfat pentru masuri asiguratorii, care sa nu permita portite de scapare sau de complicare a lucrurilor. Va multumesc
In nici un caz nu intrati in imobil fara acordul chiriasului sau a celuyi care sta acolo fara drept. Puteti obtine un „foarte frumos” dosar penal pentru tulburare de posesie.
Intru in apartament in prezenta chiriasului, si el reclama acest abuz, nu vad ce tulburare de posesie poate avea cineva care intra in apartament abuziv, fara acordul propietarului si nici al chiriasului. Problema este ca tocmai faptasul nu vrea sa fie prezent la actiunea de evacuare a sa. Vreau sa stiu daca politia are vreo atributie sau alt organism abilitat de stat.