avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public de conducere si membru in biroul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public de conducere si membru in biroul sectiei de votare. Nu este situatie de incompatibilitate?

O secretar de comună, funcționar public de conducere, este desemnată ca si membru din partea unui partid politic in biroul sectiei de votare. Este posibil, nu este incompatibilitate??
De ce sa fie incompatibilitate? Atata vreme cat nu face campanie electorala sau nu participa la strangerea de fonduri, chiar nu vad ce lege ar incalca.
este perfect legal. membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare, nu sunt obligati sa faca parte din partidele politice care ii propun acolo, iar activitatea lor, in cadrul biroului, nu are legatura cu politicul, acestia exercitand doar atributiile prevazute la art.29 din legea nr.67/2004. :)
Multumesc de raspuns ,da intradevar așa este, dar intre noi fie vorba in loc de atribuțiile de secretar de comună, completează liste pentru partid, scurge informații privind activitatea interna, etc.... si NIMENI NU FACE NIMIC....
asta e altceva...reclamati, daca va considerati nedreptatita. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Revocarea presedintelui sectie de votare zolimaier zolimaier Buna ziua, Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: am fost numit definitiv in functia de presedinte al unei sectii de votare, iar joi (31.05.2012) am ... (vezi toată discuția)
Speta legea electorala ContSters69573 ContSters69573 X este cetăţean român, obţinând cetăţenia română prin acordare la cerere, în anul 1998. Este căsătorit cu A., persoană de cetăţenie română, ... (vezi toată discuția)