avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru contestatie executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru contestatie executare silita

Buna ziua
Prietenul meu a primit de la un executor judecatoresc o somatie (presupun ca asa se numeste) prin care era instiintat ca trebuie sa plateasca unei persoane x o suma impusa de instanta, plus rata inflatiei, plus onorariul executorului. "Datoria" respectiva a luat nastere in trei transe: septembrie 2002, octombrie 2002 si decembrie 2003. Executorul judecatoresc a calculat rata inflatiei la suma totala, incepand cu iunie 2002.
Prietenul meu a facut contestatie la aceasta executare, a achitat o taxa de timbru de 194 lei, dar, la primul termen procesul s-a amanat pe motiv ca nu a fost citata cealalta parte. In plus, judecatorul i-a pus in vedere sa plateasca taxa de timbru! Studiind dosarul am observat ca pe prima pagina era scris de mana ca se anuleaza chitanta de 194 lei si prietenul meu ar trebui sa plateasca o taxa de 10 lei si timbru de 4 lei. Sau ceva in genul asta...Nu am priceput mare lucru deoarece scrisul respectiv cred ca era de doctor (!)...
Ma poate ajuta cineva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:22, 31 Mai 2012
In Monitorul Oficial Partea I nr. 27/2012 a fost puiblicata Legea 20/2012 pentru modificarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.
Legea stabileste ca,
in cazul contestatiei la executarea silita si a opozitiei la executare, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite.
Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestata.
Taxa de 10 lei e pt cererea de suspendare a executarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele judiciare de timbru (legea 146/1997) – modificari Roland Mindrila Roland Mindrila Prin Legea 20/2012, publicata in M. O. 27/2012, se modifica articolele 2 si 81 din Legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru. (1) Acţiunile şi ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare ella_blondina ella_blondina ce taxe de timbru trebuie sa platesc pentru o cerere de suspendare a executarii pana la solutionarea cauzei (vezi toată discuția)