avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de inmormantare

in cazul persoane care nu are vechime pe cartea de munca dar cu un ajutor banesc de handicap grad mediu in valoare de 33,50 ron care a decedat poate primi ajutor de inmormantare sotia care se afla in ajutor de somaj sau unul dintre copii care sunt angajati? unde trebuie sa ne adresam?
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 12:22, 1 Iunie 2012
Eventual copiii, daca sunt angajati la stat ori daca in contractul colectiv de munca la nivelul unei societati comerciale este prevazuta acordarea unui asemenea ajutor.
Conform prevederilor art. 18 din Legea nr. 294/2011, cuantumul ajutorului de deces prevazut de Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste astfel:
Dumneavoastra beneficiind de indemnizatie de somaj , sunteti asigurata la sistemul public de pensii si beneficiati in cazul decesului unui membru de familie de 1.059 lei suma neta Acest ajutor se obtine de la casa de pensii.
Copiii, pot beneficia de la angajatorul la care presteaza munca pe baza unui contract individual de munca , de un ajutor de inmormantare din fondul de salarii, daca au prevazut in contractul colectiv de munca acest drept.sau , dupa caz ,din fondul social de 2% calculat la fondul de salarii. Pentru a se beneficia de acest drept, trebuie sa se adreseze cu o cerere angajatorului , la care sa anexeze copie dupa certificatul de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul este obligat sa plateasca ajutor de deces pentru membrii de familie pensionari sau asigurati? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul decesului unui membru de familie al unui angajat, decedatul fiind asigurat sau pensionar si deci beneficiind de ajutorul de deces ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces parinte - angajator anemoni anemoni buna ziua, Tatal meu a decedat anul trecut in aug 2017 . Va rog sa ma ajutati si sa imi comunicati daca firma la care lucrez este/era cumva obligata sa imi ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces fritache fritache Buna ziua In cazul in care un angajat moare iar parintii si un frate al decedatului lucreaza in aceeasi intreprindere, va rog sa-mi spuneti daca si parintii ... (vezi toată discuția)