avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Declaratie de impunere pt Primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Declaratie de impunere pt Primarie

Buna seara, am incheiat un act de v/c pt. un apartament si notarul mi-a spus ca trebuie sa merg la Serviciul de Impozite si Taxe sa cer o "declaratie de impunere" (cu contractul de v/c si extrasul de CF). Va rog sa-mi spuneti ce prevede aceasta declaratie si ce acte mai trebuie sa inchei (in afara de schimbare contract curent, gaze), eventual care mai sunt taxele. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:42, 30 Iunie 2012
Buna seara,

Trebuie sa declarati apartamentul cumparat la Serviciul Taxe si impozite locale, din cadrul Primariei. Declaratia trebuie completata cu adresa apartamentului respectiv, suprafata utila si suprafata desfasurata.

Aveti un model aici:
[ link extern ]

Sigur ca trebuie sa va schimbati cartea de identitate, apoi sa incheiati contract cu furnizorii de energie electrica, gaze naturale. Trebuie sa va inscrieti in cartea de imobil a Asociatiei de proprietari.
Este vorba de declaratia de impunere pentru Serviciul sau Directia de Taxe si Impozite locale, in baza careia veti plati impozit pentru imobilul achizitionat. Este obligatorie si se depune in maxim 30 de zile, nerespectarea acestei dispozitii fiind sanctionata cu amenda.
Va multumesc pt raspunsuri. Nu prea inteleg de ce trebuie sa schimb si cartea de identitate. Cei care au dobandit mai multe proprietati, au schimbat de fiecare data CI? Momentan locuiesc cu sotia si copilul in casa parintilor mei, apartamentul cumparat fiind de la bunica (contract fara clauze), bunica ramanand sa locuiasca in acel apartament cat mai traieste. Am devenit proprietar, voi plati taxele si impozitele, dar serviciile sunt pe numele bunicii. Ce se intampla daca raman asa (intreb pt a ma informa, nu e neaparat sa ramana asa)? Eventual sa-mi schimb CI si sa pun viza de flotant la adresa la care locuiesc acum?
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
alexcs_1, utilizator
In acest caz nu trebuie sa schimbati cartea de identitate. Inteleg ca nu veti locui acolo. Este a doua proprietate?
Nu, este prima proprietate (imobiliara). Nu pot sa merg cu sotia si copilul intr-o camera, in cealalta locuind bunica (vom face acest lucru doar cand va considera ca nu mai poate singura). S-au facut aceste acte in ideea ca matusa mea (pe care nu o intereseaza deloc de bunica si care nu este in aceeasi localitate) si mama mea (la fel ca si matusa nu se intereseaza) sa nu primeasca decat lucrurile ramase. Aceasta este dorinta bunicii, vrea sa traisca cu tabieturile ei, sa moara in acel apartament si...daca se poate evita un scandal cu cele doua fiice care au doar pretentii de mostenitoare. Pt evitarea scandalului, nu as vrea sa apara facturile pe numele meu ( desi nu sunt cine stie ce sume si sunt dispus sa le platesc), dar am inteles ca cel putin la curent trebuie sa refac contractul. La gaz devine o problema, deoarece i s-a acceptat tacit de cei care efectueaza controalele sa aibe centrala fara gazeificare si acea centrala trebuie s-o schimb si apoi sa fac actele.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
alexcs_1, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Centrala termica montata in mod abuziv Ana.ay Ana.ay Buna seara, Bunica mea cu dementa \"ajutata\" de o prietena a contactat o societate care se ocupa cu vanzarea si instalarea centralelor termice cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Acum cativa ani am facut contract de vanzare-cumparare cu bunica ... Lele_mrd Lele_mrd Acum cativa ani am facut contract de vanzare-cumparare cu bunica mea pentru un apartament. Am semnat un act in care ei (bunica si sotul ei) au drept viager pe ... (vezi toată discuția)