Buna seara, am incheiat un act de v/c pt. un apartament si notarul mi-a spus ca trebuie sa merg la Serviciul de Impozite si Taxe sa cer o "declaratie de impunere" (cu contractul de v/c si extrasul de CF). Va rog sa-mi spuneti ce prevede aceasta declaratie si ce acte mai trebuie sa inchei (in afara de schimbare contract curent, gaze), eventual care mai sunt taxele. Va multumesc anticipat.
Am sugerat comodatul pentru ca ati scris: Pt evitarea scandalului, nu as vrea sa apara facturile pe numele meu (desi nu sunt cine stie ce sume si sunt dispus sa le platesc), dar am inteles ca cel putin la curent trebuie sa refac contractul. La gaz devine o problema, deoarece i s-a acceptat tacit de cei care efectueaza controalele sa aibe centrala fara gazeificare si acea centrala trebuie s-o schimb si apoi sa fac actele.
La schimbarea centralei se cere o copie dupa actul de proprietate al apartamentului, dar as zice ca puteti da si o copie dupa contractul de comodat ca sa nu se schimbe titularul de contract cu furnizorul de gaz.
Puteti face contractul pe 10 ani si dupa aceea sa il prelungiti.
Contractul pentru energia electrica eu nu l-as schimba; daca tineti neparat sa fiti inregistrat ca proprietar si acolo, contractul de comodat poate rezolva problema facturilor care sa vina tot pe numele bunicii.