avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Declaratie de impunere pt Primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Declaratie de impunere pt Primarie

Buna seara, am incheiat un act de v/c pt. un apartament si notarul mi-a spus ca trebuie sa merg la Serviciul de Impozite si Taxe sa cer o "declaratie de impunere" (cu contractul de v/c si extrasul de CF). Va rog sa-mi spuneti ce prevede aceasta declaratie si ce acte mai trebuie sa inchei (in afara de schimbare contract curent, gaze), eventual care mai sunt taxele. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:42, 30 Iunie 2012
Am inteles. Multa bafta!:)
Daca faceti un contract de comodat cu bunica (presupune folosinta gratuita a locuintei deci nu implica inregistrarea la fisc si nu e obligatorie autentificarea la notar) va putea fi facut pe numele dumneaei si contractul cu compania care furnizeaza gazul.

Un model de contract aveti aici:
[ link extern ]
Nu cred daca este posibila incheierea unui contract cu furnizorul de gaze in baza contractului de comodat.:sorry: Din ceea ce stiu eu, numai in baza contractului de inchiriere se poate incheia contractul respectiv si numai cu acordul proprietarului spatiului.
Proprietarul este utilizatorul, iar diferenta dintre contractul de comodat si cel de inchiriere este faptul ca primul e cu titlu gratuit.

Ar trebui sa fie acceptat, eventual sa li se pretinda ca acel contract sa fie autentificat la notar ca de, impresioneaza, insa daca l-ar accepta facturile ar veni tot pe numele bunicii si astfel nu ar fi problemele de care vorbea utilizatorul.

Desigur ca pana la urma tot la ghiseu va fi ultimul cuvant, poate chiar nu accepta insa daca este acceptat comodatul pentru cartea de identitate nu vad de ce un contract de furnizare utilitati ar fi mai restrictiv in privinta asta; necunoscute sunt caile birocratiei :confused:
Ares_3 a scris:

Daca faceti un contract de comodat cu bunica (presupune folosinta gratuita a locuintei deci nu implica inregistrarea la fisc si nu e obligatorie autentificarea la notar) va putea fi facut pe numele dumneaei si contractul cu compania care furnizeaza gazul.

Va multumesc foarte mult pt. raspunsuri, insa revin cu 2 intrebari pe acelasi subiect (pt. ca nu cunosc amanuntele):
1. Daca fac acest contract de comodat cu bunica, de ce mai trebuie sa refac acel contract cu compania care furnizeaza gazul, din moment ce bunica are acelasi BI la acea adresa si implicit contractul (cu firma de gaz) este la aceeasi adresa pe numele ei?
2. In contractul de comodat apare un termen in care comodantul acorda comodatarului folosinta apartamentului pe o perioada de.... incepand cu data de.... E posibil sa trec o alta formulare de genul " pe perioada vietii" sau o formulare asemanatoare? Mai e valabil acest contract de comodat sau se impune o anumita perioada?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
alexcs_1, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Centrala termica montata in mod abuziv Ana.ay Ana.ay Buna seara, Bunica mea cu dementa \"ajutata\" de o prietena a contactat o societate care se ocupa cu vanzarea si instalarea centralelor termice cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Acum cativa ani am facut contract de vanzare-cumparare cu bunica ... Lele_mrd Lele_mrd Acum cativa ani am facut contract de vanzare-cumparare cu bunica mea pentru un apartament. Am semnat un act in care ei (bunica si sotul ei) au drept viager pe ... (vezi toată discuția)