Buna ziua,
Detin o firma la care activitatea a fost suspendata pe o perioada de 3 ani. Aceasta nu a fost platitoare de TVA. La reactivarea firmei sa extins obiectul de activitate cu activitati platitoare de TVA. Va rog sa-mi transmiteti in cat timp de la reactivarea firmei trebuie angajata o persoana pentru ca firma sa indeplineasca conditiile de incadrare ca microintreprindere si dupa cat timp de la reactivarea firmei trebuie depuse documentele si declaratiile obligatorii la institutiile respective.
Cu multumiri.
In termen de 60 de zile, inclusiv, de la data inregistrarii trebuie sa angajati cel putin o persoana cu contract individual de munca.
Declaratiile le depuneti incepand cu luna reactivarii sau angajarii salariatului, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare.
Daca ati optat pentru depunerea declaratiilor trimestrial, depuneti in iulie si octombrie 2012, ianuarie 2013.
termenul de 60 de zile este pentru firmele nou infiintate. Cred ca ar trebui analizat:
3. La analiza îndeplinirii condiţiei privind numărul de salariaţi se numără și contractele de muncă suspendate, potrivit legii. Pentru persoanele juridice care au un singur salariat care demisionează în cursul unei luni, precum și în situaţia în care raportul de muncă încetează ca urmare a pensionării sau desfacerii contractului individual de muncă în urma săvârșirii unor acte care, potrivit legii, sunt sancţionate inclusiv prin acest mod, condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. b) din Codul fiscal se consideră îndeplinită dacă în cursul lunii următoare este angajat un alt salariat.
si
5. Persoana juridică română nou-înfiinţată care a optat pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit art. 112^2 alin. (4) din Codul fiscal, și care nu a angajat în termenul de 60 de zile de la data eliberării certificatului de înregistrare este plătitoare de impozit pe profit de la data înregistrării acesteia la registrul comerţului.
Ca sa indepliniti conditia pentru impozitul microintreprinderilor trebuie indeplinita conditia ca la finele anului precedent sa fi avut minim 1 salariat.
Un salariat am avut pana la suspendarea activitatii firmei. De la aceasta data contractul de munca al salariatului a incetat ca urmare a desfacerii contractului individual de munca. Firma trebuie reactivata pana in luna iulie 2012. Sa inteleg ca daca la finele anului 2011 nu am avut un salariat(desi firma a fost cu activitatea suspendata) nu indeplinesc conditiile de micro., daca in termen de 60 zile voi ave un nou angajat?.