avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neplata de catre angajator a CAS-ului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neplata de catre angajator a CAS-ului

Buna ziua.Vreau sa stiu daca neplata contributiilor sociale de catre angajator, adica mai exact neplata contributiei la CAS imi afecteaza cumva vechimea in munca si contributivitatea la fondul de pensii?Daca angajatorul nu achita contributia atunci mie mi se ia in considerare aceea perioada ca cand a-si fi contribuit la fondul de pensii? Mentionez ca pe luna MARTIE 2011 nu mi s-a platit de catre angajator contributia la CAS.Ce se intampla in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:56, 1 Iunie 2012
1. Daca angajatorul a depus declaratia nominala lunara (D112), cu contributiile datorate, dar nu a platit contributia, atunci perioada respectiva este stagiu de cotizare la pensie dar punctajul pe luna respectiva este zero.

2. Daca nu a depus nici D112 atunci acea perioada nu este nici stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca rodicasaizu rodicasaizu 1. Anii de studii superioare se considera vechime in munca? 2 . Daca firma la care lucrez nu a platit la stat impozitele si contributiile acesti ani sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, perioadele de cas neplătite de către angajator ... Johnybubu Johnybubu Bună ziua, Perioadele de CAS neplătite de către angajator (declarații nedepuse), se iau în considerare ca vechime (cel puțin), sau... nici măcar? Am ... (vezi toată discuția)