avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Evaziune fiscala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Evaziune fiscala?

Scriind pe o foaie de hartie ca "subsemnatul............ , am primit suma de, la data de", hartie semnata si stampilata dar neinregistrata contabil inseamna evaziune fiscala? Care pot fi repercusiunile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:00, 21 Decembrie 2008
Sa-nteleg ca ati facut un serviciu unei firme si aceasta va platit la "negru". Ar trebuie sa va intrebati cine va poate reclama? Dvs in niciun caz, iar firma nici atat ca ar intra sub incidenta legii.
Buna ziua,

daca suma reprezinta o plata pentru un serviciu sau bun facuta catre societatea in numele careia ati semnat si stampilat atunci intr-adevar ati incalcat obligatia de a inregistra in contabilitate aceasta operatiune. acest fapt, in functie de imprejurari ar putea fi infractiune.
Sfatul meu este sa nu lasati la voia intamplarii lucrurile ci sa va sfatuiti cu contabilul, pentru ca exista cai de a face inregistrarea in contabilitate chiar si mai tarziu.

av. Costi Boncu
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2008
Boncu Constantin, Avocat
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri.
Ciuva i-am platit ca si persoana fizica niste bani dar eu vreau sa primesc facturile pt acesti bani deoarece munca prestata de acea persoana nu corespunde calitativ si vreau sa ma adresez instantei in acest sens dar neavand facturi nu pot face acest lucru. I-am cerut persoanei sa imi emita facturi pe banii primiti de la mine dar refuza si acum vreau sa il amenint pentru a putea primi facturile. Vroiam doar sa stiu daca este evaziune fiscala pt ca daca e, il pot constrange sa imi emita facturile. E vorba de bani dati de mine in urma cu 5-6 luni.

Multumesc
In acest caz explicatii ca va veti adresa organelor fiscale in prima faza iar apoi veti face plangere la politie.
Pe de alta parte, daca din hartia primita rezulta raportul juridic ( adica se explica pentru ce s-au dat banii) nu aveti nevoie sa obtineti facturile. Puteti actiona la instanta doar pe baza acelui inscris care se poate completa si cu alte probe.
Cu stima,
av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune "obligatia de a face" utc utc As vrea sa deschid o actiune prin sa solicit obligatia debitorul de a inregistra facturile in contabilitate. Care este temeilul de drept? (vezi toată discuția)
Infractiuni de fals iulian2009 iulian2009 Cu ocazia unor achizitii de cereale de la producatori, firma XXX emite sub semnatura si stampila proprie borderou de achizitie. O alta persoana YYY fara ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)