Am 3 ani lucrati intr-o firma,si nu am avut concediu niciodata,nu mai vorbim de banii pe concediu,plus ca pe toata perioada cat am lucrat nu am semnat nici o hartie,stat de plata,cerere de concediu.Am plecat prin demisie din motive personale iar patronul nu vrea sa-mi mai plateasca salarul pe ultima luna.Cum ar trebui sa procedez? Multumesc mult.
Art. 166 din copdul muncii republicat
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului
Art. 268 din codul muncii republicat
(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator