avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Umilit,jignit si agresat fizic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Umilit,jignit si agresat fizic

Cu mult respect,
Cazul meu s-a derulat intr-un birou al unei asociatii unde am intrat pentru a plati o taxa si a primi o chitanta ,dovada cu care pot sa-mi exercit unele drepturi.Emiterea acestei chitante este o obligatie a acestei asociatii.Cu un an in urma impotriva acestei asoc. s-a inaintat o petitie pe care am semnat-o si eu,pe baza careia s-a suspendat activitatea asociatiei.In birou au fost prezenti casierul si contabila.Aceasta din urma realizind cine sint a inceput sa-mi vorbeasca urit,jignindu-ma,apoi a inceput sa ma imbrinceasca cu intentia de a ma da afara din birou,totodata arucindu-mi lucrurile si hirtiile afara pe usa .Stringindu-mi hirtiile si vrind sa reintru in birou ptr. a-mi stringe inca lucrurile aceasta observind ca vreau sa intru mi-a trintit usa in fata doar ca mina mea se afla chiar pe muchia usii de termopan provocind ranirea miini.Momentele in care aceasta mi-a adus jigniri le-am inregistrat pe telefonul mobil fapt adus la cunostinta ei inca de la inceput dar nu si-a remaniat comportamentul,dimpotriva...Am facut o reclamatie la politie,s-a anchetat cazul,casierul martor a afirmat ca eu am avut un comportament civilizat ait fata de el cit si fata de contabila si s-au luat masuri impotriva acesteia.Am depus o plingere penala impotriva asociatiei prin persoana contab..
Intrebarea mea este: singurul martor(pe care-l am) fiind casierul poate avea alta marturie fata de acest caz (fiind descendent direct al directorului asoc.) stiind ce pedeapsa poate atrage marturia falsa,totusi...si daca pot cere folosirea poligrafului la nevoie?
Si cealalta intrebare: daca pot cere daune de la asoc. pe baza legii nr.146/1997 art .15 lit. f indice 1. ?
Va multumesc ptr. raspuns
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 10:25, 7 Iunie 2012
Dvs. puteţi cere testarea cu poligraful, însă martorul nu poate fi obligat să o acepte. Este la latitudinea lui. În plus, această testare nu are o valoare probatorie în sine , dacă nu se coroborează şi cu alte mjloace de proba, admise şi prevăzute de lege ( testarea poligraf nu se regăseşte printre mijloacele de probă reglementate de lege, dar nici nu este interzisă) .
Dacă faptele se vor dovedi, aşa cum le-aţi prezentat în plângere, puteţi solicita daune pentru ceea ce aţi suferit.
Va multumesc foarte mult ptr. raspuns.
Am citit in publicatii ca in multe procese din Cluj se face uz de aceasta ptr. o solutionare mai rapida a cazurilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura ma ajuta inregistrarea audio in instanta? mirage08 mirage08 Multa sanatate.... Problema mea incepe atunci cind intr-o dimineta am pasit in biroul unei asociatii de pescuit.Anul precedent impotriva acestei Asoc. s-a ... (vezi toată discuția)
Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Am fost sanctiunat cu avertisment de catre politie, pentru savarsirea infractiunii de proferare de injurii si savarsirea de acte de violenta ... (vezi toată discuția)