avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic debutant la primarie
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic debutant la primarie

Buna, tuturor!
Am absolvit in acest an facultatea de drept si am reusit in sfarsit sa ma angajez.De la 5 ianuarie sunt angajat al primariei iin functia de condilier juridic debutant la Departamentul de achizitii.As vrea sa stiu cu ce ma voi confrunta pt.ca sa sunt cam speriata ,am foat descurajata si am impresia ca nu ma voi descurca.Am uitat sa mentionez ca nu am lucrat niciodata.Care este salariu pt aceasta functie stie cineva?
Cel mai recent răspuns: geo.yan , utilizator 18:49, 30 Decembrie 2008
Chiar daca ti se pare greu la inceput, o sa te descurci. La institutiile bugetare este grila de salarizare, la care se poate adauga unele sporuri.
Multa bafta.
Buna seara!
Salariul il veti afla din anexa IV la O.G. nr. 6/2007, actualizata prin O.G. nr. 9/2008.
Pentru inceput nu cred ca va veti ocupa de foarte multe; pe viitor va trebui sa stiti: O.U.G. nr. 34/2006 si Normele de aplicare, Codul de procedura fiscala, tot ceea ce tine de executare silita.

Daca sunteti un bun jurist, ceea ce nu ma indoiesc, nu aveti motive sa fiti speriata. Trebuie sa stiti ceva foarte important intr-o institutie publica: sa spuneti "nu" cand vi se cere sa semnati un contract repede, sub diferite pretexte (colegii sunt in instanta, directorul se grabeste sa plece, in fine, se prabuseste primaria daca nu semnati dvs. pe loc).

Multa bafta si bun venit printre noi!
Buna,

Inteleg foarte bine ce simti. Eu am acumulat enorma vechime de 6luni in primaria unde lucrez.

Nu trebuie sa-ti fie frica de nimeni, nimeni nu s-a nascut invatat si, dealtfel, nici unul din cei care(probabil) te vor critica n-a fost grozav la inceput. Ai sa descoperi ca si oamenii cu pretentii fac gafe, uneori chiar surprinzatoare.
Ce a scris Gabriela Pintea mai sus este litera de lege. Nu semna nimic pana nu citesti cel putin de doua ori.
La un moment dat, vei avea nevoie de acte de la alte compartimente, sfatul meu este sa faci adrese interne prin care sa soliciti din timp ceea ce ai nevoie. Altfel, vei constata ca ai fost dusa cu vorba.

Cam asta e. Mult succes.
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
sallyda, utilizator
Deci,La multi ani !
Lucrez in ad-tia locala din 2006 iulie 01,si fac parte din Dep.Achizitii,chiar responsabilul acestuia,insa va comunica ca sunt cursuri de pregatire profesionala de teining-la INA,si acestea se fac la fiecare an in Romania!
Aveti un site:www.armap.ro
Salarizarea este conform incadrarii:ca si debutant,ca si expert,ca si functionare pb.,etc.
Avem Codul muncii la personalul contractual,si lg fct.pb.
e-mail:pintilie_clement@yahoo.com:P=D>
Multumesc tuturor pt.raspunsuri si incurajari.
Dl.Pintilie site-ul mentionat de dv.la mine nu merge;poate este gresit.
La Multi Ani si un An Nou plin de bucuri si sa speram ca vom trece mai usor peste aceasta criza mondiala(slabe sanse#-o)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce perioada sunt consilier juridic debutant? Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua tuturor,sunt consilier jurdic la o primarie din 05.01.2009. Am fost incadrata ca si consilier juridic debutant cu mirificul salariu brut de 578 lei. ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept la 30 ani ContSters85367 ContSters85367 Buna seara, Daca incep acum, la 30 ani facultatea de drept, am vreo sansa sa profesez in acest domeniu in viitor, avand in vedere varsta ... (vezi toată discuția)
Trecere personal contractual pe posturi de funcþionari publici egrindeanu egrindeanu Vă rog să mă ajutaţi în elucidarea unei situaţii neplăcute pentru mine şi încă 8 colegi(economişti). Lucrăm în cadrul unei Direcţii Generale de ... (vezi toată discuția)