avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impunere impozit pe venit in Italia
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impunere impozit pe venit in Italia

Buna ziua,
va adresez doua intrebari in speranta ca voi primi un raspuns de la cineva specializat in domeniu:
1) O persoana de 62 ani care a obtinut in 2011 venituri din munca angajata in Italia mai mari de 8000 eur, fiind rezidenta acolo si fara a avea alte venituri in Romania este obligata la plata impozitului?
2) Contributiile retinute acolo pe "busta paga" pot fi recuperate la reintoarcerea definitiva in Romania, in conditiile in care la varsta de pensionare specificata de legislatia romana persoana nu indeplineste stagiul minim de cotizare?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Impunere impozit pe venit in italia macros macros Buna ziua, va adresez doua intrebari in speranta ca voi primi un raspuns de la cineva specializat in domeniu: 1) O persoana de 62 ani care a obtinut in 2011 ... (vezi toată discuția)
Vechime realizata in strainatate si in tara - pensie comunitara valica48 valica48 Buna ziua! Ma apropii (vertiginos) de varsta pensionarii. Am adunat 15 ani in Romania si 23 in Italia. In ce mod imi vor calcula pensia? La ce varsta pot iesi ... (vezi toată discuția)
În perioada 2006-2017 am lucrat în italia cu forme legale. pot recupera taxele plătite statului italian? Și dacă da, care este procedura? Agostino Agostino Buna ziua as dori sa stiu daca se pot recupera taxele plătite statului italian.Am lucrat acolo cu acte în regulă din septembrie 2006 pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)