avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impunere impozit pe venit in Italia
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impunere impozit pe venit in Italia

Buna ziua,
va adresez doua intrebari in speranta ca voi primi un raspuns de la cineva specializat in domeniu:
1) O persoana de 62 ani care a obtinut in 2011 venituri din munca angajata in Italia mai mari de 8000 eur, fiind rezidenta acolo si fara a avea alte venituri in Romania este obligata la plata impozitului?
2) Contributiile retinute acolo pe "busta paga" pot fi recuperate la reintoarcerea definitiva in Romania, in conditiile in care la varsta de pensionare specificata de legislatia romana persoana nu indeplineste stagiul minim de cotizare?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 02:09, 6 Iunie 2012
1. Pentru banii castigati deja dansul acolo a platit un impozit, cine il obliga sa vina in Romania si sa declare acele venituri? Sa stea linistit si sa se bucure de munca dansului.
2. Busta paga-statul de plata, contributile retinute acolo il avantajeaza daca se pensioneaza poate obtine o pensie pe perioada lucrata( cativa ani, cel putin), iar alt avantaj este pt servicii medicale. Ce sa recuperatii? Credeti ca platind acele servicii sociale, dansul a cotizat, urmand sa recupereze? Ca in tara noastra, contributile sunt pt impozit, sanatate, pensie, somaj, orice salariat le datoreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impunere impozit pe venit in italia macros macros Buna ziua, va adresez doua intrebari in speranta ca voi primi un raspuns de la cineva specializat in domeniu: 1) O persoana de 62 ani care a obtinut in 2011 ... (vezi toată discuția)
În perioada 2006-2017 am lucrat în italia cu forme legale. pot recupera taxele plătite statului italian? Și dacă da, care este procedura? Agostino Agostino Buna ziua as dori sa stiu daca se pot recupera taxele plătite statului italian.Am lucrat acolo cu acte în regulă din septembrie 2006 pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii alexa_bobi alexa_bobi buna ziua. v-as ruga sa ma lamuriti in privinta catorva aspecte : obtin un venit,in baza unei conventii civile ,incepand cu anul 2009- septembrie. M-am ... (vezi toată discuția)