buna ziua.
v-as ruga sa ma lamuriti in privinta catorva aspecte :
obtin un venit,in baza unei conventii civile ,incepand cu anul 2009- septembrie.
M-am casatorit ,din iunie a.c .,cu un cetatean strain ;in prezent ,prin intermediul asigurarii lui sociale,orice spitalizare,interventie medicala,etc, de care as beneficia in tara,mi-ar fi decontata din strainatate,prin intermediul asigurarii medicale/sociale a sotului meu,avand calitatea de sotie (fiind stipulat in contractul lui de asigurare acest aspect).
intrebare -
avand in vedere ca astept derularea formalitatilor de obtinere a vizei de stabilire definitiva in tara de origine a sotului meu,mai este nevoie sa platesc o cota de somaj, pensie si asigurari medicale , de care nu voi beneficia niciodata ? exista posibilitatea recuperarii sumelor oprite din venitul meu ca si cotizatii la aceste fonduri , sume oprite timp de mai bine de 14 ani ?
-sunt obligata sa mai achit,inca 5-6 luni, cat voi mai obtine venituri in baza conventiei civile,in continuare,aceste cotizatii ?
platesc impozit pe venit-16%, insa nu inteleg de ce ar trebui sa platesc niste servicii de care nu am beneficiat niciodata,si e foarte clar ca nu voi beneficia nici de acum incolo.
cu multumiri anticipate pentru atentie si amabilitate,
alexa
Cel mai recent răspuns:
alexa_bobi , utilizator
10:32, 31 August 2010