avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare cesiune parti sociale societate din SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare cesiune parti sociale societate din SUA

In situatia in care o societate comerciala din SUA, asociat persoana juridica al unei societati in Romania isi transmite partile sociale unei societati comerciale elvetiene,in urma acestei tranzactii rezultand venituri impozabile, societatea din SUA se poate prevala de prevederile art. 67 alin. 3 lit. b din Legea 571/2003 privind codul fiscal si de Decretul nr. 238/1974 prin care s-a ratificat intre conventia privind evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA si sa nu platesca impozit in Romania? Mentionez ca asociatii persoanei juridice din SUA detin certificat de rezidenta fiscala pe persoana fizica nu pe societate.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:02, 17 Aprilie 2013
Buna seara,

Mi-e teama ca aveti partial dreptate. Exista niste conditii. Va rog sa cititi mai bine codul fiscal.
Cred ca aveti nevoie de asistenta din partea unui jurist,avocat pentru toate demersurile.
Va urez succes.
Inainte de a lua decizii verificati mai mult.Legislatia sufera modificari.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
MARIUS DRAGU, Avocat
Din cate stiu eu cesiunea de parti sociale intre 2 societati nu se impoziteaza in Romania. Se impoziteaza doar cesiunea catre o persoana fizica.
Buna dimineata,

Potrivit art.30, alineatul 1 din CF,
Persoanele juridice străine care obţin venituri din proprietăţi imobiliare situate în România sau din vânzarea-cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română au obligaţia de a plăti impozit pe profit pentru profitul impozabil aferent acestor venituri.

De asemenea alineatele 3 si 4 ale aceluiasi articol precizeaza:
(3) Orice persoană juridică străină care obţine venituri dintr-o proprietate imobiliară situată în România sau din vânzarea-cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română are obligaţia de a declara şi plăti impozit pe profit, potrivit art. 34 şi 35. Orice persoană juridică străină poate desemna un împuternicit pentru a îndeplini aceste obligaţii.
(4) În cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) obţinute de persoanele juridice străine, obligaţia de a calcula, reţine, declara şi vira impozitul pe profit revine cumpărătorului atunci când cumpărătorul este o persoană juridică română sau o persoană juridică străină care are un sediu permanent înregistrat fiscal în România la momentul tranzacţiei, urmând ca persoana juridică străină să declare şi să plătească impozit pe profit potrivit art. 35.


Nu puteti sa va prevalati de prevederile art.67, alineatul 3, litera b din CF, deoarece persoanele care datorează plata impozitului conform titlului III sunt urmatoarele:
a) persoanele fizice rezidente;
b) persoanele fizice nerezidente care desfăşoară o activitate independentă prin intermediul unui sediu permanent în România;
c) persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activităţi dependente în România;
d) persoanele fizice nerezidente care obţin venituri prevăzute la art. 89.
Personelor juridice le sunt incidente prevederile Titlulului II din CF.
Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale. impozit diferenta valoare parti sociale ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, O persoana juridica nerezidenta din UE doreste sa achizitioneze un pachet de parti sociale a unui SRL din Romania. Cesiunea se va face la o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate evita dubla impunere in cazul autorilor care doresc sa publice pe site-uri din strainatate MariaSD MariaSD Recent am scris o carte pe care doresc sa o public pe amazon.com. Pentru a face acest lucru trebuie sa trimita un formular care trebuie sa contina, printre ... (vezi toată discuția)