avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legislatie aerisire bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legislatie aerisire bloc

Buna ziua,
problemele sunt cu vecinii, majoritatea si-au astupat gaurile de aerisire din bloc, iar acum duhneste un miros in toata cladirea... mentionez ca nici macar geamurile dintre etaje nu se deschid, acum ca e vara. Iarna a fost scandal sa fie lasate geamurile si usa deschisa, acum e scandal sa fie inchise...
E o lege care interzice astuparea gaurilor de aerisire? E o lege care ne obliga la aerisirea blocului?
Mentionez ca situatia e si mai grava avand in vedere ca in bloc nu se mai utilizeaza deloc tevile de apa calda si caldura.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: helmut1 , utilizator 20:37, 1 Iunie 2012
Potrivit art. 11 din din Metodologia de repartizare şi facturare a consumurilor de energie termică în imobile de tip condominiu din 30.08.2004 (M.Of. 862/21.09.2004), ?Este interzisă dezafectarea, blindarea sau modificarea amplasamentului coloanelor de încălzire ori a coloanelor de aerisire din interiorul apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, acestea fiind instalaţii aflate în proprietate comună.
Contactati firma care va livreaza gazul.Acestia se deplaseaza rapid la aceasta sesizare.

Am avut aceiasi problema si am rezolvat-o cu ajutorul biroului care se ocupa cu inspactia in constructii, cei de la gaz au sustinut ca nu mai este in responsabilitatea lor si m-am adresat firmei de coserit care a masluit controlul, ca pana la urma sa ma adresez inpectiei in constructii care a dat sarcini si termene de facut pt proprietarii responsabili inclusiv asociatiei sa rezolve iesirea cosului de la aerisire de pe acoperis.([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dosi sa stiu daca exista un normativ tehnic in ... Dulilla Dulilla Buna ziua. As dosi sa stiu daca exista un normativ tehnic in care sa fie prevazute dimensiunile gurilor de aerisire intr-o scara de bloc interioara fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de cateva zile am o problema legata de niste chiriasi. ... cetatean_ro cetatean_ro Buna ziua! De cateva zile am o problema legata de niste chiriasi. Mai exact, in apartamentul de deasupra s-au mutat vreo 3 cetateni din Africa. lucratori in ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)