avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. As dosi sa stiu daca exista un normativ ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. As dosi sa stiu daca exista un normativ tehnic in ...

Buna ziua. As dosi sa stiu daca exista un normativ tehnic in care sa fie prevazute dimensiunile gurilor de aerisire intr-o scara de bloc interioara fara geamuri ,prevazuta doar cu un iluminatorla et 4 . In casa scarii sant montate 20 de contoare de gaz pentru alimentarea cu gaz a apartamentelor.As aprecia daca mi-ati putea spune care este autoritatea la care pot apela. Mentionez ca toate geamurile sant inchise si exista doar o gaurica de 8 cm pentru aerisire. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:07, 18 Ianuarie 2023
Normativul prevede instalare de detectoare de gaz, cu intreruperea automata a alimentarii . Pentru casa scarii se va opri automat alimentarea cu gaz a coloanei respective, de la intrarea in scara. Luati legatura cu o firma autorizata pentru astfel de lucrari.
Exemplu : [ link extern ] /
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Potrivit art. 11 din din Metodologia de repartizare şi facturare a consumurilor de energie termică în imobile de tip condominiu din 30.08.2004 (M.Of. 862/21.09.2004),
Este interzisă dezafectarea, blindarea sau modificarea amplasamentului coloanelor de încălzire ori a coloanelor de aerisire din interiorul apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, acestea fiind instalaţii aflate în proprietate comună.

Contactati firma care va livreaza gazul.sau sesizati oficial inspectia in constructii,
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie aerisire bloc ortanda ortanda Buna ziua, problemele sunt cu vecinii, majoritatea si-au astupat gaurile de aerisire din bloc, iar acum duhneste un miros in toata cladirea... mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Există vreun act normativ care obligă asociațiile de proprietari/locatari să monteze electrovalve și detectoare de gaze pe scara blocului? Decebal58 Decebal58 Exista vreun act normativ, prin care asociatiile de proprietari/locatari sunt obligate sa monteze electrovalve si detectoare de gaze, pe scara blocului? Cu ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)