Buna ziua,
urmeaza sa incheiem acte aditionale pentru prelungirea unor contracte. Daca clauzele sunt identice se poate intocmi un singur act aditional pentru mai multe contracte incheiate cu acceasi firma? Ceva de genul act aditional nr.1 la contractele x, y, z ......?
in mod normal nu, pentru ca fiecare contract are clauze distincte, chiar daca mentiunile din actul aditional sunt aceleasi pt fiecare act aditional. nu este nici o dificultate in a intocmi actul aditional separat pentru fiecare contract in parte.
Teoretic nu, dar practic sunt peste 400 de contracte care expira la 31.12.2008 si care nu au prevazuta posibilitatea de prelungire............. Am ridicat problema deoarece am si 20 de contracte incheiat cu aceeasi firma in decursul unui an. Contractele sunt identice, obiectul si pretul fiind prevazute in anexa.
Dar de ce ati incheiat atat de multe contracte cu o singura firma (de exemplu 20, cum spuneti dumneavoastra), daca erau aceleasi parti contractante? Nu se putea incheia act aditional la primul contract in care sa mentionati modificarile survenite? Nu mi se pare corect sa incheiati un act aditional pentru mai multe contracte.
Nu se poate intocmi un singur act aditional, mai bine spus, acelasi act aditional pentru mai multe contracte, chir daca sunt contracte incheiate cu aceeasi firma.Contractele difera, chiar daca numai prin anexe, dar se stie, anexele fac parte integranta din contract.Deci, act aditional pentru fiecare contract in parte...:)
In opinia mea se poate incheia un singur act (aditional) pentru toate contractele daca din punct de vedere practic se poate realiza acest lucru.Adica printr-un singur act sa se poata realiza ceea ce s-ar fi realizat prin N acte aditionale.
Nu cunosc nicio dispozitie legala care sa interzica acest lucru.Este motivul esential pentru care consider asa.