Daca certificatul de inregistrare la reg. com. al unei firme este datat in 10 ale lunii, este valabil contractul de prestari servicii cu firma respectiva din data de 01?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, obiectul contractului despre care vorbesc este chiar prestare de ... consiliere juridica. Mai precis, juristul despre care vorbesc, pana la data de 31 dec, a fost pfa apoi, a devenit asociat la o firma de consiliere jurid. Evident ca a fost reinoit contractul de presare servicii cu respectivul jurist, doar ca acum el nu mai este pfa ci asociat la acea firma. Ideea e ca pentru cele cateva zile, de la 1 la 10 ianuarie, el nu a a fost concediat nu i s-a reziliat contract, nimic de acest gen. Dar unii contesta valabilitatea noului contract, pe motiv ca a fost facut cu data de 1 ian, nu cu data de 10 , cand a fost inreg firma lui la reg comert. Multumesc pentru timpul si explicatiile acordate.
juristul nu poate face consultanta juridica ca PFA decat AVOCAT (nu poate realiza venituri din activitate independenta si anume profesie libera) ) , juristul are calitate de consilier adica sfatuitor specializat in baza licentei(licentiat) dar limitat ca desfasurare doar ca SALARIAT la o firma/terta persoana .
CONSILIERE vs. CONSULTANTA :)))
CONSILIÉRE, consilieri, s.f. (Livr.) Acţiunea de a consilia şi rezultatul ei; sfătuire
CONSULTÁNŢÃ s. f. oferirea de sfaturi calificate în probleme de conducere şi organizare. (< consult + -anţă)
Eu nu lucrez in domeniu, vreau doar sa ajut o prietena. Nu ma pricep la juridice si nici nu ma pasioneaza aceasta meserie pt simplu fapt ca nimeni nu stie nimic sigur, totul este interpretabil, in functie de cum doarme fiecare, mai bine sau mai prost. Dupa cate observ eu, nimeni nu ma lamureste. Probabil ca nu este nimic de lamurit, se descurca fiecare cum poate. Asa vrei sa ajuti si uite, se trezeste lumea sa faca haz de tine ca nu stii termeni de specialitate. Hahahhaa ... Ideea e ca de inteles ati inteles ce am intrebat, dar pt ca raspunsul nu e de gasit, preferati sa faceti haz de cei care au alte meserii. Oricum, multumesc pentru haz si pentru timpul acordat.