Cruceru Mihai a scris:
Societatea ne fiind infiintata nu are personalitate juridica !!!
Asa e! Si ? Ce daca e asa?
Cu ce contrazice asta capacitatea de folosinta restransa (numita in doctrina si
anticipata de lege) a persoanei juridice?
Nici copilul din burta mamei nu e inca o persoana si cu toate acestea ...
infans conceptus pro nato habetur ... (drepturile copilului sunt recunoscute de la conceptiune ...)
Aliniatul 3 al art. 33 din Decretul mai sus citat este oarecum o aplicatie a ideii cuprinsa in adagiul de mai sus.
De aceea se solicita ACTUL CONSTITUTIV pentru ca de la data acestui act, persoana "conceputa" (constituita) prin el ARE potrivit textului art 33 din Dectret "
capacitatea ...cat priveste... indeplinirea oricaror masuri preliminare ce ar fi necesare ...pentru ca persoana juridica sa i-a fiinta in mod valabil" (adica "sa se nasca" asa scremuta cum vor mai nou legiuitorii nostri - cu certificat de sediu cu tot).
Si tot in actul acela constitutiv al societatii care "nu exista" se uita domnii de la ghiseu pentru a afla cine este administratorul
societatii. (Adica iau de bun actul constitutiv cand se uita in el prima data ca sa vada cine e administratorul
societatii dar, "dispare" societatea cand se mai uita in el a doua oara. Hocus pocus uit-o! nu-e!)
Stiti ceva ... eu umblu cu
imputerniciri avocatiale.
Asa incat putin imi pasa ce fel de imputerniciri - autentificate sau ba - le trebuie altora. (neavocati)
Dar ma gandeam si eu asa... sa vin cu un argument de text de lege de opus domnilor de la ghiseu.
Dar daca s-au dus altii inainte ("zilnic") cu argumentul ametitor "da, sa traiti!, asa e, cum spuneti dvs., facem tot ce ati visat azi-nopate" ... Atunci eu ce sa mai zic?
Va trebuie ...exact ce vi se cere. Pentru ca meritati!